29.10.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Потъващ кораб ли е Атанас Генчев Атанасов и свързаните към него фирми

Не небезизвестният скандален бизнесмен от град Добрич Атанас Атанасов, станал известен с това че на 01.07.2015г. уби велосипедист, отново се появи в медийното пространство.

Този път с не по-малко тревожни разкрития.

Оказва се, че собственика на Атасов груп ЕООД не само има огромни задължения към държата, фирми и частни лица, но и натрупването на сумите продължават.

Безкруполния бизнесмен продължава да наема земеделски земи под наем, с което увеличава задълженията си към частни лица и населени места. Известен факт е че е задлъжнял към Държавен фонд земеделие и различни общини. Работата му с фиктивни фирми и подставени лица, тепърва ще се разглежда от медиите.

В момента се води журналистическо разследване за злоупотреби, както финансови така и документални които са извършени от него и негови подчинени.

В града е известен още с това, че водещи земеделски и търговски фирми са му давали торове и препарати, с обещание когато се събере новата реколта, да се разплати с тях. Това естествено не става поради факта че взетото е многократно повече от това което може да се произведе.

Така всяка година задълженията му се увеличават и противопоставя фирмите кредитори, когато дойде време за прибиране на реколтата. Винаги повечето фирми остават с несъбрани задължения.

Задълженията към държавни структури, като НАП и Фонд Земеделие надвишава колосалната сума от 4 милиона лева.

В момента тече журналистическо разследване спрямо А. Атанасов, и свързаните с него фирми.

Print Friendly, PDF & Email