16.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Поредица от благодарствени писма изпратиха пациенти до МБАЛ Добрич

Лекарите и медицинският персонал на Ковид сектора към „МБАЛ-Добрич“ АД се радват на благодарствени писма от свои пациенти. Вече излекувани заболели от коронавирусната инфекция не пропуснаха да изкажат своята признателност към труда и професионализма на работещите в Ковид отделението.
Част от тях признават, че едва ли биха успели да разпознаят своите „ангели“ в бели престилки навън, тъй като са свикнали да ги виждат в защитни облекла, но не скриват възхищението си от положените грижи и внимание, докато са били на лечение в здравното заведение.
В Ковид секторите за неусложнени пациенти на „МБАЛ-Добрич“ АД работят около 20 лекари и още толкова медицински сестри, като смените им са с продължителност от 12 часа. Те обслужват общо 105 легла, които в напрегнатата обстановка през последните седмици са заети почти напълно.
За най-сложните случаи – тези, които са постъпили за лечение в Ковид сектора на ОАИЛ, грижи полагат шестима лекари и 10 медицински сестри.
В приложените снимки можете да видите писмата на нашите пациенти.
Екипът на „МБАЛ-Добрич“ АД също благодари за милите думи и жеста на внимание. Да се грижиш за живота и здравето на хората е призвание, което макар и в трудни времена, ние не забравяме.
Заедно можем да се справим!

Print Friendly, PDF & Email