28.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Попизпълнители от пет държави идват в Добрич за конкурса „Сарандев”

57 изявени млади попизпълнители от пет държави ще участват в 31-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ Добрич’2022. Тази година престижният форум, организиран от община град Добрич и Младежки център – Добрич, ще се проведе на 12, 13 и 14 май (четвъртък, петък и събота).
Представители от България, Украйна, Македония, Узбекистан и Казахстан ще се борят за наградите. От България участниците са от Добрич, Варна, Пловдив, София, Бургас, Русе, Ямбол, Димитровград, Долни Чифлик, Севлиево, Велико Търново, Карлово, Търговище, Горна Оряховица, Плевен, Шумен.
Участниците в конкурса са на възраст от 11 до 30 години, разпределени в три възрастови групи. В Първия етап на конкурса те се представят с видеа на две песни. Селекционна комисия, съставена от членове на журито, прослушва видеата и допуска до участие във Втория присъствен етап на конкурса – 12 и 13 май.
Първата конкурсна вечер е представяне на песен на роден език, през втората конкурсна вечер ще се изпълнява песен по избор. Конкурсът приключва с галаканцерт и връчване на наградите
Поп певицата Прея ще пее на галаконцерта на Еверопйския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“. Меломаните ще имат удоволствието да чуят Прея на 14 май от 17часа, след награждаването на победителите. Пред публиката Прея ще представи авторската си музика в компанията на Евден Димитров (синтове и бас) и Петър Йотов (китара).Прея е едно от най-популярните имена на българската музикална сцена, като вече има зад гърба си два издадени албума – “Preyah” и “Energy”. ДТ

Print Friendly, PDF & Email