27.05.2024

Поклон пред педагози и ученици от ОУ „Й. Йовков“ – Каварна!

С парите за цветя на първия учебен ден те дариха шанс на Гого, който има нужда от трансплантация на стволови клетки, за да проходи

Сумата от 1818,26 лева беше събрана на откриването на новата учебна година в Основно училище „Йордан Йовков“ в Каварна. Родители, бивши и настоящи ученици, колеги и гости се включиха в благотворителната инициатива в подкрепа на Гого-Георги Валериев Великов. Благодарим за съпричастността и милосърдието!

Това написа в социалната мрежа ‎Ivanka Pencheva‎.

Припомняме, че дни преди старта на новата учебна година, ръководството, учителският колектив и непедагогическият персонал при ОУ „Йордан Йовков“, призоваха всички ученици и родители на 16 септември 2019 г. да дарят предвидените за цветя средства в подкрепа на една благородна кауза – лечението на малкия Гого (Георги Валериев Великов).

„Нека първият учебен ден бъде не само празник на знанието, но и на милосърдието и добротата!“, апелираха те.

Основно училище „Йордан Йовков“ вече тридесет и три години осигурява качествено образование, сигурност, развитие на заложбите и талантите на своите възпитаници.

Майката на детето е възпитаник на ОУ „Йордан Йовков“.

Малкият Гого  се нуждае от помощ, за да проходи. Детето има шанс това да се случи след трансплантация на стволови клетки. Той е от Варна и е почти на две годинки. Заради диагнозата „Микроцефалия и епилепсия“ няма самостоятелен седеш и не може да ходи.

Лекари от чужди клиники са изчислили, че за постигане на максимален ефект ще са необходими най-малко три вливки. Сумата е непосилна за родителите му.

Преди 2 месеца те се обърнаха с молба в социалната мрежа, добри българи да им помогнат да съберат 66-70 000лв., необходими за лечението на малчугана.

Жестът на ръководството, учителският колектив и непедагогическият персонал при ОУ„Йордан Йовков“ за подпомагане на семейството, е повече от трогателен. Днес вече на всички е ясно, че не само педагозите, но и възпитаниците им, са добри човеци.

Print Friendly, PDF & Email