20.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Позиция на „Възраждане” за зала „Русалка” в Добрич

Час по-скоро да се направят необходимите ремонти
На 18.04.2022 г. ние от  „Възраждане”-Добрич, изпратихме сигнали до Областен Управител, Кмет на град Добрич и РЗИ-Добрич, относно отвратителното състояние на зала „Русалка”. Поискахме спешно започване на ремонт и превръщането на залата в цивилизовано място за спортуване.
На 03.05.2022 г. получихме писмо от Община Добрич, в което ни се обяснява, че виновен за опасното състояние на залата, няма и са взети спешни мерки, като забележете… залата е просто затворена, след предписание от РЗИ- Добрич, до отстраняване на проблемите. За капак на всичко е смъмрен и хандбалният клуб „Добруджа”, които въпреки отвратителните условия, направиха прекрасно състезание за малки и големи.
От цялата реакция на общината разбираме, че тя за пореден път прехвърля отговорността си върху единствените хора, които се опитват да създават нещо в Добрич, а именно състезателите и спортните клубове на града.
Ако една община не може да ремонтира една спортна зала, по-специално нейният таван и тоалетни, за какво изобщо съществува тази администрация? Когато един външен организъм само изсмуква обществен ресурс, той може да бъде определен само, като паразит.
Десетилетия наред Община Добрич ползва публичните активи, без да инвестира в тях, още повече без да строи нищо ново. Училищата, здравните заведения, спортните зали на града са под всякаква критика.
Центърът става все по-видимо отражение на деградивната общинска политика.
  Общински съветник на Възраждане проведе разговор с директора на общинско предприятие “Спортни имоти” и получи уверение, че още в началото на следващата седмица ще бъде пусната докладна до кмета Йордан Йорданов с искане за ремонт на залата. Час по-скоро зала „Русалка” трябва да бъде безопасна и пусната в експлоатация. Ще поискаме с писмо до кмета и Общинския съвет в Добрич това да се случи до края на месец юни. Една община има ресурсите и възможностите да два месеца да ремонтира и освежи спортна зала.
Въпросът е дали има желанието?
Недопустимо е столицата на Добруджа да няма нито една цивилизована спортна зала!
ДТ

Print Friendly, PDF & Email