13.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пожар избухна в гора в Берлин, последваха взривове на боеприпаси от полицейски склад

Голям пожар бушува в гората Груневалд в Берлин. Огнената стихия там последва експлозия в полицейски склад за боеприпаси, съобщи пожарната служба, цитирана от Франс прес.
Пожарът е причинен от детонация на склад, където полицията складира боеприпаси за утилизация или унищожаване чрез контролиран взрив. Най-често там биват унищожавани невзривени и открити по време на строителни работи снаряди от периода на войната. Там се складират и конфискуваните фалшиви фойерверки.
„Пожар бушува в гората Груневалд“, в западната част на града. „Имаше експлозии“, казаха пожарникарите. „Огънят обхвана площ от 15 000 кв.м. първо в полицейски склад за боеприпаси и експлозиви и площадка за обезвреждане, след това в околната гора“, добавиха те.
Ситуацията е хаотична, пожарът продължава да се разпространява безконтролно, според говорител на пожарната.
Пожарникарите не са успели да се намесят незабавно заради опасност от взривове. Те се позиционираха в периметър на един километър от склада за боеприпаси, откъдето се чуха още няколко експлозии.
Районът на Берлин е засегнат от особено тежка суша. През юли голям горски пожар опустоши над 850 хектара в южната част на столичния регион Бранденбург.

Print Friendly, PDF & Email