19.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пожарът край Твърдица се разрастна


През цялата нощ срещу сряда и през деня вчера пожарникари гасиха големия пожар в боровата гора в района на Твърдица, съобщи NOVA.
Към тях в ранните сутрешни часове отново се включи и хеликоптер на военновъздушните сили. На мястото вече пристигнаха и около 30 военни, които също се присъединиха към усилията за гасене на огъня.
Пожарът е обхванал над 500 декара и се разраства. Две големи тежки машини правят просеки в гората, държавата е осигурила булдозер, който работи на билото, като по-малка подобна машина се опитва да ограничи пожара на изток. Предполага се, че той е тръгнал от нерегламентирано сметище.
Към момента усилията са насочени към неговото локализиране. Опасност за хората няма. Пожарът е в труднодостъпна местност, стръмно е и може да се гаси единствено на ръка.
„Продължава гасенето на пожара. Добрата новина е, че той стана низов. Направена е организация за съсредоточаване на повече сили и техника в района. Целта е трите основни огнища, които горят, да бъдат локализирани”, обясни комисар Владимир Демирев.

Print Friendly, PDF & Email