23.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Под „мъдрото ръководство“ на шефа на 1-во районно на полицията в Добрич крадците вилнеят безнаказано

В полицейското управление, с началник Добромир Пеев разкриваемостта на престъпленията расте, тъй като повечето от тях не се регистрират, а вечният кандидат за шеф на Областната дирекция ги препраща на Районна прокуратура в добруджанския град
Интересен феномен се забелязва в последно време в Добрич. Разкриваемостта на престъпленията в града растат, особено на територията на Първо районно полицейско управление, а в същото време крадците върлуват все по-активно и безнаказано. А всичко това се случва под ръководството на началника на управлението Добромир Пеев.
Той се слави с това, че е вечен кандидат за директор на Областната дирекция на полицията в града, но парашутът му все не се отваря. Кой знае защо…
„Аз съм вечен“, обяснявал пред служители на управлението Пеев и обяснявал, че това е така, тъй като е бивш служител на вътрешна сигурност на полицията в града.
Интересно е да се отбележи, че откакто той е начело на Първо районно престъпленията стават все повече, разбиват се търговски обекти, а Пеев коментирал: „Нека да разбиват, още повече да разбиват“.
В управлението се коментирал нереално високия процент на разкриваемост.
В Районното управление постъпват материали с данни за извършени престъпления, които не се регистрират, предвид факта, че минават първо през началника на управлението и той преценява какво да се регистрира и какво не.
60-70% от преписките се изпращат на Районна прокуратура Добрич, за да се заобиколи системата ИРПС и да не се образува заявителски материал срещу „неизвестен извършител“. По този начин се работи само срещу „известен извършител“ и процента разкриваемост е нереално висок, както сочат анализите.
Нерегистрирането на заявителски материал е укриване на престъпления, което трябва да е наказуемо според Наказателния кодекс, се коментира в полицейските среди, а и някои граждани говорят тихомълком за това.
През 2014 година е поставен и нов началник на Паспортна служба в града – без конкурс. който разправял на всеослушание, че бил съученик на главния секретар на МВР по това време – Светлозар Лазаров от Симеоново.
След Второ районно управление Пеев преминава да служи в отдел „Вътрешна снгурност“.
Там той няма нито една качествена разработка, всички които той се с опитал да разработва са възстановени на работа.. През 2014 година е назначен за началник на група „Български
документи за самоличност“ при ОДМВР-Добрич. Назначението му става чрез благослоннята на небезизвестния Суджук – Живко Мартинов. Година по-късно на 16.06.2015 година е преназначен за началник на РПУ-Ген.Тошево. Отново с протекциите на Живко Мартннов. Близоста му като началник на полицията със местните богати земеделци е печално известна в региона на Ген.Тошсво. Полицейското управление през неговото управление е обновено със неясно какви средства и неясно по какъв начин получени от земеделците. Основни спонсори са му братя Павлови и братя Алексиеви. Дали са направени дарения на полицията в Тошево може да се провери. А и през този период даренията към МВР вече са забранени. Това обаче не спира напористия началник Пеев, който понастоящем оглавява Първо РУ. Той обновява кабинета си в районното управление в Добрич с нов климатик и други необходими за него вещи. Като например 50-инчов LED телевизор, вертикални щори и други екстри. Кабинетът му е по-луксозен от този на директора на полицията. Обяснява това с дарения. Ама се оказва, че те не са забриходени като такива. Прехраната му е осигурена в местно заведение.
„Ядеш, пиеш и не плащаш“ – това е девиза на началника на тошевската полиция. Ремонта на личните му автомибили Хонда и Тойота Авенсис се извършва в специален сервиз в град Добрич.
Заплащането за отремонтираните автомобили е фактурирано на земеделците от гр. Ген.Тошсво.
В края на 2016 година Пеев е назначен за наланик на първо районно управление Добрич. Като такъв продължава да ремонтира вече последния си автомобил Тойота Авснснс в
сервиза на ул. „Антон Стоянов“. Ремонтите отново не се заплащат от собственика па автомобила. Собственика на сервиза е Иван Стоянов Нонев. Ако случайно на Пеев не му се хареса ремонта, започва да създава проблеми на Нонев. Дори и за разрешителното му за носене на оръжие.
През този период началника на полицията се сдобива и с ново луксозно жилище на ул.“Тимок“.
Организира се и сватбено тържество, на което водещи церемонията са земеделците Братя Алексиеви. Присъетващи на сватбеното тържество са станали свидетели какво изобилие е имало на масата на братя Алексиеви и какво е на масите на простолюдието, как музиката е по поръчка ни
земеделците.
Като началник па първо полицейско управление – Пеев се е разпоредил да не се регистрират всички сигнали на граждани, за да му се вдига процента на разкриваемост. Работи се само по престъпления с известен извършител. Хит при него с. че е успял да прекрати всички дела за безследно изчезналите лица. Те вече не се издирват от състава на полицията. Служителите на полицейското управление споделят, че при неговото управление полицията в Добрич не функционира, изпълняват се поръчки. Преди изборния ден на 04.04.2021 година Пеев прави срещи с всички водещи политически сили, като им засвидетелства вярност.
Началника прави поклони, наколенки, само и само той да
стане директор на полицията в Добрич.
Той е дежурния кандидат за този пост. Само дето над него явно има хора, които знаят що за стока е, а и подозират какво се случва в Първо районно, където той началства.
А в същото време бандитите правят каквото си искат из града, разкриваемостта се „повишава“, а Пеев продължава да обикаля партийни централи, да засвидетелства вярност на всички и всеки и да мечтае за директорския пост в Областна дирекция на полицията в Добрич.
Интересно е да се види докога „вечният кандидат“ за шеф на полицията ще остане на поста си. Нищо, че навсякъде продължава да обяснява, че е недосегаем защото е бил във „Вътрешна сигурност“ и по тази причина никой не може да го пипне.
Очаквайте продължение.
Екип на „Добруджанска трибуна“

Print Friendly, PDF & Email