27.09.2023

Подполковник Генади Генов е новия началник на военното окръжие в Добрич

Със заповед на началника на отбраната, считано от 01.07.2023 г. Военно окръжие – Добрич е с нов началник. На поста е назначен досегашният заместник-началник на окръжието, като е повишен в звание Подполковник.
Подполковник Генади Генов е роден през 1976 г. в гр. Генерал Тошево. Завършил е средното си образование в града в ПГЗ „Тодор Рачински“ през 1994 г. (тогава ТМТ „Юрий Гагарин“) и Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана „Панайот Волов“, град Шумен през 1999 г. През 2016 г. завършва и военна академия „Г.С.Раковски“ в гр. София. Заемал е различни длъжности в състава на Военновъздушните сили и Централно военно окръжие. Награждаван е от министъра на отбраната с награден знак „За вярна служба под знамената III степен“ и предметна награда „Нож за АК-74“.
Досегашният началник на окръжието капитан I ранг Бисер Бонев, който продължава своята кариера в Комадването на военноморските сили, пожела на своя приемник да продължи да работи все така усърдно за утвърждаването на авторитета на военното окръжие.

Print Friendly, PDF & Email