25.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Подготвя се 25-ият национален музикален конкурс на името на Иван Георгиев

Вече се приемат заявки за участие в 25-ия  национален конкурс за млади изпълнители  на добруджански народни песни и кавал  „Иван Георгиев”, който ще се проведе на 14 май в село Дъбовик. Конкурсът се организира от община Генерал Тошево, съвместно с читалище “Дора Габе – 1940” в село Дъбовик в памет на големия изпълнител на добруджански фолклор Иван Георгиев.
Право на участие имат всички желаещи изпълнители на възраст от 7 до 25 години, които се разделят в няколко категории: любители, средни училища  с разширено изучаване на фолклорни изкуства и професионални музикални училища. 
Всички участници се състезават в 4 възрастови групи. Конкурсът се провежда в два кръга. За най-добрите изпълнения се връчват награди. Голямата награда се присъжда  за най-добро изпълнение на песен от репертоара на Иван Георгиев.                    
Писмени заявки за участие в конкурса се приемат в срок до11 май на адрес: народно читалище „Дора Габе 1940”,област Добрич, община Генерал Тошево, село Дъбовик п. код 9551 и на ел. адрес: chitalishte_gabe@abv.bg; marina_yan@abv.bg; parveva@abv.bg . ДТ

Print Friendly, PDF & Email