29.09.2023

Петър Малджиев заплашва свидетел да не се яви в съда

Срещу обвинения за заплахи с убиства има жалба в прокуратурата. След негово обаждане мъж от Кранево отказал да даде показания пред Административен съд Добрич за незаконно регистрираните за кметските избори в имота му гласоподаватели

Жалба срещу небезизвестния ортак на Живко Мартинов – Петър Малджиев, е депозирана в прокуратурата вчера, след като заплашил свидетел да разкаже пред състав на Административен съд Добрич, че в имота му има регистрирани без негово знание гласоподаватели в подкрепа на вече спечелилия четвърти мандат Николай Ангелов и кмета на Кранево Румен Николов.

Вчера Административния съд в Добрич разгледа искането за касиране на местните избори в Кранево. Същите бяха спечелени от досегашния кмет Румен Николов – син на 91-годишния дядо, убил съсед в Добрева чешма. Тялото на жертвата бе разфасовано и укрито в гориста местност. Според разследващите в това са участвали Румен Николов и синът му. Същите не са подведени под наказателна отговорност за помагачество, тъй като са прикрили престъпление, извършено от техен пряк роднина.

Какво вече стана ясно в прокуратурата и при областния управител на Добрич бе депозиран сигнал за 1200 незаконно регистрирани, от вътрешността на страната лица, които да гласуват за кмета на Балчик Николай Ангелов. Адресните регистрации са извършени не само без знанието на собствениците на имотите, но и върху парцели без постройки, в складове, в напълно порушени сгради. Самият Ангелов спечели кметското кресло с 1080 гласа пред другия претендент – Атанас Атанасов.

След като е даден ход на делото за касиране на изборите поради изборния туризъм, малко преди да бъде призован в съдебната зала, на един от свидетелите позвънил Петър Малджиев. Двамата провели разговор до други петима души, чакащи за делото. Веднага след обаждането свидетелят напуснал сградата на Административен съд Добрич и не дал разяснения по казуса. Преди това той самият се оплакал, че в склада му на ул. „България“ 37 в Кранево, се водят на адресна регистрация непознати за него хора. Факт било и, че той самият не е подписвал декларации, с които да изрази съгласието си същите да „живеят“ в помещението, чието предназначение е друго.

Свидетелите на грозната сцена, възмутени от бруталното поведение на Петър Малджиев, са сезирали всички нива по компетентност на прокуратурата.

Видно от поведението му вчера, Петър Малджиев ни най-малко не е променил действията си, залагайки на заплахи, закани и страх у другите.

Припомняме, че самият Малджиев е бил шеф на бившата силово-рекетьорска групировка „Аполо и Болкан“. От години той е „мозъкът“ на екс-депутата от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов, придобил световна известност заради рекета над местен производител за 4 тона суджук „уж за премиера“. Живко Мартинов е подсъдим в Специализирания наказателен съд за това, отделно срещу него има още 4 повдигнати обвинения за различни тежки престъпления по смисъла на Наказателния кодекс.

Петър Малджиев бе част от организираната престъпна група на „суджука“. Срещу него има три обвинения – две за заплаха с убийства спрямо двама прокурорски свидетели по скандалния казус, а третото му обвинение е за принуда.

Малджиев е личен приятел на кметовете на Балчик и Кранево. Не случайно с години командированите полицаи от вътрешноста на страната за туристическия сезон живееха в порутения му хотел, бяха принудени ядят мизерните му манджи, а той получаваше десетки хиляди лева от Община Балчик. При това без конкурс и без търг.

Пак в Кранево Петър Малджиев има „супермаркет“, изграден около стълб на електропреносната мрежа – нещо, напълно забранено по закон, за което и двамата кметове си затварят очите.

В Добрич бившият силовак е завзел част от градския площад и го използва за игрална зала, като и този факт остава „невидим“ за общинската администрация и безнаказан.

Print Friendly, PDF & Email