22.02.2024

Персоналът на Цуци под строй за предизборна среща на кандидат-кмета Елена Балтаджиева

Персоналът от хотела и заведението на каварненския бизнесмен Валентин Николов, известен с прозвището Цуци, под строй е участвал в предизборното мероприятие на кандидатът за кмет на Каварна Елена Балтаджиева. Освен 20-ината служители, не са забелязани фенове на номинираната за градоначалник от ВМРО бивша зам.-кметица на Тутракан.
Неколцината каварненци, които получават не до там редовни заплати от любимеца на кмета Нина Ставрева, активно агитират съгражданите си, като твърдят, че тя е единственият достоен кандидат. Така още веднъж доказват, че зад Балтаджиева негласно стои щедро обгрижвания с общински пари Цуци – другарче и бивш парламентарен съветник на „суджука“ Живко Мартинов.
По обед в събота Елена Балтаджиева – личен проект на кмета Цонко Цонев, дистанцирала се грубо от него и към момента гравитираща край отколешните си другарчета – „суджуците“, събира регистрираните в листата за общински съветници от ВМРО в центъра на Каварна. Идеята е да се популяризират кандидатите за местния парламент. На събитието е вицепремиерът Красимир Каракачанов. Присъстват 30-ина души, по-голямата част – въпросните кандидати за общински съветници. Останалите, според местните, са все работници на Цуци.
След рехавото мероприятие, Балтаджиева и мераклиите за общински съветници от ВМРО, сядат в местно кафене. Балтаджиева нервно пуши цигара след цигара, създавайки притеснение у околните за здравето й. Въпреки ракиеното време, всички пият кафета, само един се осмелява да си поръча бутилка бира. За времето, в което „бъдещата“ ВМРО-изпълнителна и законодателна власт в Каварна е заела няколко маси в кафенето, при тях застава ЕДИН мъж от Каварна. Не се наблюдава никакъв интерес към събралите се от страна на съгражданите им, въпреки хубавото време и десетките хора в района.
През последните 4 години Нина Ставрева направи чудеса от храброст за частния бизнес на Цуцито.
Построи му „декинг“ върху наетия от него плаж, удобно свързващ едното с другото му заведение.
Изгради му инсталация за отвеждане на дъждовната вода около хотела му. Погази грубо правилата, докато му правеше и плочник, пак около хотела, в забраненото за строителство курортно време.
СЛУЧАЙНО площада пред хотела бе настлан със същите плочи, с които е облицована и частната сграда.
Спря ОУП на Каварна, докато не бъде приет такъв, разрешаващ строителство в степите, където Цуци има личен бизнес интерес.
Крайно неблагодарно от страна на Цуци, към днешна дата Ставрева е изместена от новата фаворитка – Елена Балтаджиева. Тя е надеждата на хората около Живко Мартинов да си върнат златните времена, в който безусловно получаваха от Общината повече, отколкото са се сетили да искат, твърдят местни.
Самата Ставрева системно бе привиквана в КПКОНПИ, Специализирана прокуратура, Национална следствена служба за действията си като кмет. Според мнозина, въпрос на време е да й бъде повдигнато обвинение и дори да стане кмет, да не довърши мандата си поради съдебни дела.
Това със сигурност е част от фактическия отказ на кръжеца „сервитьорите“, които вече залагат на Елена Балтаджева.
Балтаджева пък нашумя през миналата седмица с разлепените й плакати на таблата за некролози, на входа на каварненското гробище. Самата тя отрича да има нещо общо с тази бруталност. Остават два въпроса. Откъде са снабдени предизборните плакати на новоизлюпената войводка, разлепени на входа на гробището. Има ли в екипа си Балтаджиева хора, които са решили, че входът на гробището е добро място за реклама с оглед на факта, че през почивните дни мнозина посещават мястото, за да отдадат почит към близките си, които не са сред нас.
Преинтересен е и въпросът кой и колко легално финансира предизборната кампания на Балтаджиева.

Print Friendly, PDF & Email