22.07.2024

Пепсито в нова роля – на пиле въртиопашка

Екс-председателят на ОбС-Каварна, който пуска сигнали и свидетелства против кмета Нина Ставрева и местния дерибей Валентин Николов – Цуци, като кандидат кмет на НФСБ, с междувременно свалено политическо доверие, вече е в пълна симбиоза с тези, срещу чиито действия се бореше до вчера
Красимир Кръстев – кандидат на НФСБ за кмет на Каварна, който е сигнализирал компетентните органи и е свидетелствал за действия на екс-кмета Нина Ставрева в полза на местния дерибей Валентин Николов – Цуци, изведнъж се впи в хората, срещу които до вчера се бореше с всички позволени от закона средства. Поведението на бившия председател на ОбС-Каварна, са ярък пример за интересчийство и търсене на лична изгода от политиката. Заради това, че той е подвел и използва грозно избирателите, НФСБ официално свали политическото си доверие от него. Каква е цената за лишения от чест и политическа отговорност акт на Красимир Кръстев, скоро ще стане ясно.
Припомняме, че заради дузина безобразия, които Нина Ставрева и администрацията й сътвориха през последния кметски мандат, в Община Каварна системно присъстваха Агенцията за държавен и финансов контрол, Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и други контролни институции.
В започнатите разследвания, за част от които Красимир Кръстев се хвали, че са по негови сигнали, той самият системно е привикван в столицата, за да свидетелства.
До преди часове Красимир Кръстев твърдеше, че е въпрос на време Нина Ставрева да бъде арестувана и да й бъдат повдигнати обвинения за източването на общината, включително и в интерес на Цуци.


Самият той нееднократно, включително и публично, е заявявал несъгласието си с това финансовия ресурс на общината, управлявана от БСП-кмета Ставрева, да отива главно при парламентарния съветник на „суджука“ Живко Мартинов. Той лично е комплектовал документация, уличаваща незаконни действия на Ставрева в полза на Цуци.
От петък насам Красимир Кръстев от НФСБ – преуспелият бизнесмен с „незавършено висше образование“ – както го представя съпартиеца му Мемиш Мустафов на предния ОбС, изведнъж загърби борбите си и „пристана“ на чисто новата коалиция Атака, ВМРО, АБВ, БСП. Открито призовава от името на „патриотите“, „бизнеса и предприемачите“ да се гласува за Елена Балтаджиева.
За тези си действия Красимир Кръстев беше отлъчен от НФСБ, което свали политическото си доверие от него и заяви, че няма право да представлява партията в ОбС.
Големият губещ от тази врътка, в стил „птица въртиопашка“ ще е самият Красимир Кръстев. Мнозина подозират, че зад внезапното му безпринципно поведение, е желанието му отново да оглави Общинския съвет. Кръстев вярва, че това ще стане, без да брои интереса на Нина Ставрева, тя самата да стане председател на ОбС. По тази линия гласовете за БСП в Каварна, част от които се преляха в полза на Балтаджиева за кмет, са в пъти повече от мизерната бройка гласове на Красимир Кръстев.


Какви са договорките и реализацията им ще стане ясно на предстоящата първа сесия на новия ОбС-Каварна. Тогава трябва да се избере председателя. Това може да стане само с гласовете на минимум 9 души общински съветници, каквото е мнозинството. В момента в ОбС-Каварна, ГЕРБ имат 6 съветника, Местна коалиция Атака имат 2-ма, ВМРО – 4 души, БСП – 4 души и „летящият“ Красимир Кръстев, който би трябвало да е независим, след изгонването му от НФСБ. При тази конфигурация е твърде възможно изобщо да не се стигне до избор на председател или ще лъснат предателските договорки между съветниците, без значение от партийната им принадлежност.

Print Friendly, PDF & Email