23.07.2024

Официално беше открит обновения клуб на пенсионера на ул. „Петко Д. Петков“

Ремонтът на сградата беше финансиран със средства от Капиталова програма 2019 на Община Генерал Тошево и е на стойност 35 258 лв. с ДДС

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и председателят на Общинския съвет Христо Павлов участваха в церемонията по официалното откриване на обновения клуб на пенсионера на ул. „Петко Д. Петков“ в града. Двамата символично прерязаха лентата на обновената сграда, като малко преди това беше отслужен и тържествен водосвет.

„Това е поредното бижу, което имаме удоволствието да открием в нашия град. Скоро прерязахме лентата и на обновения саниран блок на ул. „Опълченска“. Сега сме пред този хубав клуб на пенсионера. Трябваше да направим частичен ремонт на сградата, а той се получи като цялостен. Все едно тук се появява напълно нов клуб. Продължавайте да се събирате, радвайте му се и го ползвайте със здраве“, заяви кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров пред присъстващите.


По време на празненството самодейците от фолклорна група „Здраве“ към пенсионерския клуб поздрави гостите на събитието. Специален песенен поздрав имаше и от Стоянка Проданова.


Предложението за основен ремонт на клуба дойде след среща на кмета с пенсионерите миналата година, на която той пое ангажимент сградата да бъде напълно преобразена. Дейностите по подновяването на сградата включваха подмяна на дограмата, изграждане на нови външни стени, нова подовата настилка и таван, шпакловане и боядисване на стените в свежи цветове, обновяване на санитарния възел и цялостна подмяна на ВиК системата в клуба.
В момента три клуба в Генерал Тошево и над десет извън града създават условия за оползотворяване на свободното време за хората от третата възраст в общината. Благодарение на тяхната дейност се преодолява социалната изолация на възрастните хора, поддържат се социални контакти, провеждат се беседи на различни теми и други инициативи, съобразени с интересите и желанията на потребителите. Най-важна обаче за тях остава възможността за културна самодейност чрез съхраняване и популяризиране на местното фолклорно наследство както и участията им на регионални и национални фестивали.

Print Friendly, PDF & Email