24.07.2024

ОТКЪДЕ ИДВАМЕ? ЗАЩО СМЕ НА ТОЗИ СВЯТ? НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?

Национален форум под този наслов ще се проведе в Добрич на 4, 5 и 6 октомври. Форумът е организиран от Център за природосъобразен живот и взаимопомощ със съдействието на  Община – град Добрич, Младежкия център, Художествената галерия, Центъра за защита на природата и животните.

Откриването ще бъде на 4 октомври от 17 часа в Художествената галерия с музикални изпълнения на възпитаници на СУ”Св. Климент Охридски” и среща-разговор с Деян Раднев – Ширинан, автор на книгите „ЖИВОТ на СВЕТЛО”, „Подготви се за новото време…”Пътеводител за духовно развитие”, „Моят път към духовно просветление”, „Битката между доброто и злото”.

На следващия ден, 5 октомври от 9 до 20 часа, в Младежки център „З. Стоянов” предстои истински маратон от лекции и презентации. На сцената в Голямата зала на центъра ще излязат представители на различни поколения, извървели не малка част от Пътя на самоизцелението чрез себепознание, българи с ЧИСТИ СЪРЦА, посветили се на съграждането основите на Новия свят. Христо Коларов / доайен на Бялото братство във Варна/ ще говори за“Началото на времената“. Боян Аспарухов /асистент в УниБИТ, културно-историческо наследство/ – за „Тракийски следи в древногръцката митология и култура”. Александър Стойчев от Пловдив – журналист, езотерик, изследовател на световната духовна култура и историята на българите – ще посвети участниците във форума в тайните на нашия „Език свещен”. След обедната почивка Атанас Панчев от ИК”Новата цивилизация” ще представи книгата на Мариана Праматарова „Сакрално – чудесата близо до нас”.

Темата от първия ден на форума как да се подготвим за Новото време ще бъде разгърната от следващите лектори и презентатори. За „Селища и Общности на Новото време” ще говорят архитект Александър Асенов и Недко Янков – заедно с Алина Попова от екипа на www.sferata123. Лекцията на Христо Христов /програмист от София/  е за посланията, приемани от Възнесените Владици чрез техния посланик в Русия, Татяна Микушина. Ще бъдат представени също: от  Сдружение „Христовия Път”- ПИСМАТА НА ХРИСТОС , а от Надя Писарова – посланията на Учителя Кираел в книгата „Мелодията на душата и Прехода на Земята”. Стефка Димитрова от Живея безплатен Лечебен център – Варна ще запознае присъстващите с дейността си, описана в книгата и „Видимото и невидимото с нас”. Яна Стоева , духовна дъщеря на В. Орешков и координатор на ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ! в Ямбол, ще сподели опит от провеждания в Троянския балкан „детски лагер по оцеляване за възрастни”. Вторият ден ще приключи с дискусия на тема „Накъде Вървим и Какво да правим?” с участието на всички присъстващи и Веселин Орешков / мъдрец, учител и автор на едноименната книга /.

На 6 октомври от 9.00ч. ДоброЖънци – Добрич и В едно с природата – Валентин Грандев /Варна/ ще представят дейността си в Центъра за защита на природата и животните. Следва екскурзия до лапидариума с находки от римската крепост „Залдапа” в община Крушари. Ще бъде организиран транспорт за всички желаещи, които не разполагат със собствен. За целта е необходимо да се направи предварителна заявка до 3 октомври на тел: 0885 294446 – В. Бербенкова или0895 123696 – У. Андреенко.

По време на Форума ще има възможност да бъдат закупени книги, издадени от ИК”Новата цивилизация”, Сдружение „Христовия път”, на Деян Раднев, Веселин Орешков, Валентин Грандев, Надя Писарова, Стефка Димитрова, от поредицата на Диана Мечкова”Книгите, които лекуват”.

Първото издание на ОТКЪДЕ ИДВАМЕ? ЗАЩО СМЕ НА ТОЗИ СВЯТ? НАКЪДЕ ОТИВАМЕ? има за цел постигане на истински диалог между участниците във форума, в резултат на който хората да получат отговори на вълнуващи ги въпроси, да бъдат обнадеждени, че НАИСТИНА от ОБЕДИНЕНИТЕ НИ УМОВЕ, СЪРЦА И ВОЛИ зависи да възродим себе си и България!

ОТКЪДЕ ИДВАМЕ? ЗАЩО СМЕ НА ТОЗИ СВЯТ? НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?

Първи ден – 4.10.2019г.(петък)

1. Запознаване със забележителностите на град Добрич.

2. Откриване на Националния форум от 17.00ч. в Художествената галерия. Среща-разговор с Деян Раднев – Ширинан, автор на книги за духовно развитие.  

Втори ден – 5.10.2019г. (събота)

Място на провеждане: Младежки център „Захари Стоянов“- Добрич.

1. Регистрация от 8.30 до 9.00 часа 
2. Начало 9.00 часа с произведения на Моцарт,  изпълнени на флейта от възпитаници на Росица Бояджиева – СУ „Св. Климент Охридски”.
9.15 – 10.00 ч. Христо Коларов / от Бялото братство във Варна/ – „Начало на времената“
10.05-10.45 ч. Боян Аспарухов /асистент в УБИТ, културно-историческо наследство/ – „Тракийски следи в древногръцката митология и култура”

10.50-11.30 Константин Златев – „Планините – свещеното присъствие ”
11.40-12.30ч. Александър Стойчев / езотерик, журналист / – „Език свещен”

Обедна почивка 12.30 – 13.00 часа.
13.00-13.30 ч. Атанас Панчев, ИК”Новата цивилизация”. Представяне на книгата на Мариана Праматарова „Сакрално – чудесата близо до нас”
13.30-14.00ч. Хр. Христов – „Махатмите на Изтока – време за промяна.”

14.00-15.30ч. арх.Ал. Асенов и Недко Янков „Селища и Общности на Новото време”
15.30-16.00ч. Яна Стоева /Ямбол – Троян/ „СВЕТУЛКОВЦИТЕ – детски лагер по оцеляване за възрастни”

16.00-16.15ч. – пауза
16.15-16.30ч. Стефка Димитрова Живея безплатен Лечебен център – Варна. ще представи книгата си „Видимото и невидимото с нас”

16.30-17.00ч. Надя Писарова /Варна/ за посланията на Учителя Кираел в книгата „Мелодията на душата и Прехода на Земята”

17.00ч.-17.30ч. ПИСМАТА НА ХРИСТОС – Сдружение „Христовия път”

17.30ч-18:00ч. Концерт на ансамбъл „Добротица” с худ. Ръководител Ал.Александров и фолклорна група към Пенсионерски клуб „Брацигово” – Добрич

18:00-19.30ч. Дискусия на тема „Накъде Вървим и Какво да правим?” с участието на всички присъстващи и Веселин Орешков / автор на едноименната книга /.

Трети ден – 6.10.2019г.(неделя) 
1. От 9.00ч. представяне на дейността на ДоброЖънци– Добрич и В едно с природата – Валентин Грандев /Варна/ в Центъра за защита на природата и животните .

2. Екскурзия до лапидариума с находки от римската крепост „Залдапа” в община Крушари. Ще бъде организиран транспорт за всички желаещи, които не разполагат със собствен. За целта е необходимо да направите предварителна заявка до 3 октомври на

тел: 0885 294446 – Уляна Андреенко  и 0895 123696 – Венелина Бербенкова.

По време на форума ще имате възможност да закупите книги на участници в Програмата и от поредицата ”Книгите, които лекуват” на Диана Мечкова.

F страница – Център за природосъобразен живот и взаимопомощ

Print Friendly, PDF & Email