31.05.2024

Откриването на “Модна фиеста” в Албена е пред хотел „Калиакра“ с колекции бельо, бански облекла и аксесоари

За 23 път модното шоу събира певци, дизайнери, модели
23-ото издание на най-голямото лайфстайл събитие на лятото “Модна фиеста Албена” тази година ще се проведе от 8 до 12 юни във ваканционното селище „Албена”. „Известни модни къщи ще покажат своите летни колекции. Любими музикални изпълнители ще презентират последните си клипове и песни. Художници ще рисуват, а инфлуенсъри ще отразяват. За 23 години, за гостували хиляди дизайнери, а сега идват вече техните деца”, каза продуцентът на събитието Мариана Аршева.
„Модната фиеста стана запазена марка на Албена и превърна комплекса в лятна столица на модата, изкуствата и красотата. Събират се хора, освен от шивашката промишленост, от бизнеса, технологиите, комуникациите.До сега гости на фиестата са били два пъти губернаторът на щата Невада Боб Милър, откривателят на Шарън Стоун – Жан Люк Брюнел, известният италиански дизайнер Салваторе Куаколо, собственикът на модна къща „Хадаса” Денис Смирнов, криейтив студиото на световноизвестния дизайнер Жан Люк Амслер и др”, добавя Аршева.
Фиестата е предпочитано място от едни от най-известните музикални звезди на България като Катя и Здравко от дует „Ритон”, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Константин, Орлин Горанов, Йордан Марков, Теодора, победителката на Евровизия Йоанна, Ивайло Колев, Васил Петров, Кичка Бодурова, Искрен Пецов, дует „Аморе“ и др.
Фестивалът започва на 7 юни с пресконференция, където ще бъде обявена програмата по дни и часове. На 8-ми юни е откриването пред хотел „Калиакра“ с колекции бельо, бански облекла и аксесоари. Откриването ще направи звездата на Варна – Крис Пасева, която, въпреки че наскоро роди малкия Адам, за няколко месеца възвърна топ формата си. Тя многократно е обявявана за Топ модел на България, Мис топ модел на годината и през 2022 година, непосредствено след раждането си е обявена за Модел на годината на 2022 година. Тя ще представи колекциите на модните къщи „Сенсейшън”, „Марини фешън”, „Ванеса”, „Каролина”, бижутата „Ника”, очилата „Примавера”, заедно с другите моделки от агенция „Ивет фешън“. Най-сладката изненада ще бъде, когато излязат на сцената двете близначки – 2-годишните Калина и Малена, на дует „Аморе”, които наскоро имаха прощъпулник и ….естествено хванаха микрофона. Малките манекенки ще дефилират с детските бански на модна къща „Фейвърит скул”. За мъжката аудитория ще бъдат показани банските облекла на „Лъки намбър” и „Маркос”. Отново ще излезе обявеният за най-красив мъж на десетилетието Диан Христов, който заедно с бойс бандата „Максимус” ще представят, освен шоуто на „Супер героите“, но и ще дефилират на сцената.
Вечерта, шоутата продължават, на различни места, на откритите сцени на хотелите „Парадайс Блу”, „Фламинго” и „Калиакра бийч”.
Едни от любимците на младежката аудитория – дует „Аморе”, ще представят последната си песен „Старата снимка“. Те самите обичат да казват в интервютата, че каквото се представи на Модната фиеста в Албена, задължително става хит. Да се надяваме и с тази песен да се получи така, както стана с песните „Влюбих се отново“, „От сърце и душа“, „Тръгваме си някой ден“ и др., които дано да имат дълъг път на живот сред аудиторията. Друг млад изпълнител, този път от Бургас, Жоро Дюлгеров, ще представи песните, с които неколкократно е печелил големите награди от най-добрия конкурс в момента за песен, „Бургас и морето“. Там, той е печелил, заедно със Стефан Илчев, през 2016 година „Награда на публиката“, с песента „Това море и този бряг“, с Ралица Ангелова от „Тоника” през 2014 година печели отново, „Награда на публиката“ с песента „Всичко е наред“, а през 2021 година с песента на Светослав Лобушки, „Животът ми е сцена“, печели трета награда. Сега, на фиестата в Албена, той ще представи и песента „Помниш ли море“, която ще представи на концертите на Кичка Бодурова, заедно с нея. ДТ

Print Friendly, PDF & Email