25.02.2024

Отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в Тервел

С празничен обяд в Тервел бе отбелязан Международния ден на хората със специални потребности.
И тази година община Тервел остана вярна на традицията да се чества 3 декември. Близо 60 човека на „Сдружение на инвалидите – Тервел” град Тервел, които са платили членски внос за 2019 година се събраха да отпразнуват деня си в барчето на общината въпреки проливния дъжд и първия сняг, които валяха.
В празничния обяд пристигнаха и хората със специални нужди от Коларци, както и от Дома за стари хора в село Полковник Савово.
Приветствие отправи председателят на „Сдружение на инвалидите – Тервел” Силвия Димитрова.
„Това е ден, който е призив към обществото за повече внимание и човешка топлина към всички Вас, които с воля и кураж, отстоявате правото си на лична изява и на достоен живот. Всички ние от нашата организация сме убедени, че нашата много важна човешка мисия е всички хора в неравностойно положение да получават необходимата подкрепа за достойно и пълноценно съществуване.
      Убедена съм, че винаги ще има какво да се желае, винаги ще има солидарни и подкрепящи каузата ни хора и организация, за които всички Вие не сте просто бреме, а хора с нужди и потенциал!
Благодаря на Община Тервел за пълното съдействие!“
Това заяви в приветствието си председателят на „Сдружение на инвалидите – Тервел“ – Силвия Димитрова.
„В навечерието на едни от най – светлите празници Коледа и Нова година, да си пожелаем вяра и щастливи мигове, които да Ви дават сили и кураж, за да преодолявате ежедневните предизвикателства, които животът Ви поднася.
Нека през новата 2020 г. късметът никога да не Ви напуска!“, пожела на всички председателят на „Сдружение на инвалидите – Тервел” Силвия Димитрова.

Print Friendly, PDF & Email