28.05.2024

Оставиха Медицинския център в община Каварна без управител

Съпартийците на кмета Елена Балтаджева от ВМРО, бившият кмет Нина Ставрева и социалистите в ОбС, твърдо са решили да лишат от здравеопазване съгражданите си напук на местните от ГЕРБ
Договорът за управление на Медицински Център 1 ЕООД на д-р Евгени Чобанов не бе удължен. С това неразумно решение оставихме Медицински Център без управител, в неясно положение, без временно изпълняващ управител и разплащания.
Това написа в социалната мрежа председателят на ОбС-Каварна, инж. Йордан Стоянов.
Въпросът с управлението на Медицинския център бе поставен на последното заседание на местния парламент. Общинските съветници от ВМРО – съпартийци на новоизбрания кмет Елена Балтаджиева, отново в коалиция с колегите си от БСП – предвождани от „най-успешния кмет на столетницата“ – Нина Ставрева, гласуваха против подновяването на договора на д-р Чобанов.
След решението на безпринципната коалиция Медицинският център е оставен на произвола на съдбата за следващите няколко месеца. Тъй като не е избран и временно изпълняващ длъжността, здравното заведение ще бъде оставено без финансиране, а работещите в него – без заплати. Така скоро то не само ще последва съдбата на общинската болница, която от месеци не е получавала общинската си субсидията, но най-вероятно ще я изпревари в закриването.
С това решение на ВМРО и БСП в ОбС-Каварна, за пореден път лъсва общия кукловод на двете партии. В общата битка против ГЕРБ на Балтаджиева и Ставрева каварненци ще бъдат напълно лишени от здравни услуги в общината.
Припомняме, че д-р Евгени Чобанов беше кандидат за общински съветник от ГЕРБ на последните местни избори.
Кметът Балтаджиева, която иначе със скандал е уволнена от предшественичката си Нина Ставрева, не крие чувствата си към ГЕРБ. Още на първата среща с новоизбраните кметове на населени места в общината, „войводката-македонка“ беше заявила: „Не си мислете, че управлява ГЕРБ! Тук управлявам аз!“.
Безцеремонното й държание, насочено към кметовете от ГЕРБ на села в Каварненско, възмути мнозина.
Вестник „Добруджанска трибуна“ вече писа, че на последните местни избори Елена Балтаджиева – близка до „суджуците“, беше подкрепена от местния дерибей Валентин Николов – Цуци. Именно негови работници бяха рехавата публика на няколкото й предизборни мероприятия. Че има неговота подкрепа си мислеше и екс-кметицата Нина Ставрева, която като градоначалник от БСП, вложи почти целия финансов ресурс на общината в бизнеса на Цуцко.
От дни Цуци, за когото се твърди, че не е особено изряден към работниците си работодател, се вози в скъп мерцедес и ходи с охрана, като един истински почтен български бизнесмен от Каварна.

Print Friendly, PDF & Email