24.07.2024

Олимпийският шампион по плуване Мак Хортън прекратява спортната си кариера

Олимпийският шампион по плуване на 400 метра свободен стил от Рио 2016 Мак Хортън обяви, че прекратява спортната си кариера и повече няма да участва в международни състезания.
„Много исках да плувам на Игрите в Париж, но вече нямам мотивация. Винаги искам да дам всичко от себе си и не съм човек, който просто иска да записва определени резултати, така че това е подходящият момент да се оттегля, каза Хортън за сайта на федерацията по плуване на Австралия.
„Имах огромната привилегия да представлявам Австралия и да нося екипа в зелено и златно . . . Просто се надявам страната да се гордее с мен“, добави той.
27-годишният Хортън спечели злато на 400 метра свободен стил на Олимпийските игри в Рио 2016, както и бронз с щафетата 4 по 200 метра свободен стил в Токио. През 2019 година той отказа да поздрави Сун Ян за световната титла на 400 метра на Световното първенство в Република Корея и не се присъедини към него на подиума.
Китаецът участва в състезанието въпреки делото в Спортния арбитражен съд (КАС) за съмнителни резултати от допинг тестове. По-късно Сун получи четиригодишно наказание от съда за манипулиране на процеса на допинг контрол.
„Не съжалявам за нищо. . . само че годините минаха толкова бързо. Плуването беше моят живот, приятелите и връзките, които създадох, са с по-голяма стойност от всеки златен медал“, коментира още австралиецът.

Print Friendly, PDF & Email