18.06.2024

Общинският съвет на Добрич ще гласува до края на месеца за 3,39 млн. лв

С това авансово плащане може да започне ремонтът на центъра
Общинският съвет с единодушие от 22 гласа /колкото беше кворумът в залата/ прие представената информация за реконструкция на централната пешеходна зона на град Добрич от кмета Йордан Йорданов на вчерашното извънредно заседание на местния парламент. То бе насрочено по предложение на кмета, тъй като на предишното заседание на 25 април съветниците не гласуваха общината да ползва авансово 3,39 млн. лв – около 30 % от средствата от 12-те млн. лева за ремонта, и поискаха количествено-стойностни сметки за тези средства. Следва тази информация да мине в комисии и на следващото заседание в края на май или на извънредно Общинският съвет да гласува тези средства, за да може да започне ремонтът на първия етап на ремонта на центъра – от „Стара къща” към читалище „Йордан Йовков”. Вчера в общината се състоя и среща с бизнеса – с представителите на обекти в тази част на центъра, за да се обсъди как да протече ремонтът, за да не спира дейността им.. „Говорил съм с почти всички търговци. И те са на мнение, че ремонтът трябва час по-скоро да започне”, добави Йорданов. Такава среща от общината проведоха и с представители на НПО-та.
„В момента работим по техническия проект. Това е на базата на идейния проект, който представихме. Надграждаме дори. Всичко ще бъде представено в работния проект със съответните детайли, спесификации, количествено-стойностни сметки. Нашата цел е да се съберем в бюджета, определен от Общинския съвет. До края на седмицата ще подготвим необходимото, за да може да стартира продецурата за издаване на строително разрешение за първия етап на ремонта”, казаха от „Проектантско бюро „Албена”ООД.
Традиционното шествие на 24 май ще се състои по традиционния му маршрут, въпреки че центърът е в аварийно състояние и е опасен, потвърди отново кметът Йорданов. Съветници поискаха преди шествието да се изнесат начупените плочки На заседанието на Общинския съвет вчера кметът покани общинските съветници да се включат в шествието от паметника на Кирил и Методий до „Стара къща”. и да минат през центъра. ДТ

Print Friendly, PDF & Email