15.07.2024

Община Добрич с юбилейна награда „Цялостен принос за социалното развитие“

Председателят на Управителния съвет на Фондация „Св. Николай Чудотворец“ – Мария Методиева, разказа историята на социалното предприятие „Чудната градина“, в което работят младежи с интелектуални затруднения.

Председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев връчи днес на зам.–кмета д-р Емилия Баева юбилейна награда на Община Добрич за активни отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България. Индивидуални награди на Алианса получиха зам.–кметът на Община Добрич д-р Емилия Баева, народният представител д-р Хасан Адемов и директорът на Центъра за социални услуги в Добрич Албена Донева.

Наградите се присъждат по повод 10–години от създаването на Националния алианс Те бяха връчени в рамките на Националния форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“, който се проведе в 5-звездният комплекс Терма Еко, в Кранево.

Организатори на националния форум са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националният алианс за социална отговорност и Община град Добрич.

В рамките на събитието се дебатираха пресечните точки и обединяването на ресурсите между социалните услуги, социалната икономика, социалното предприемачество и формите на подкрепа за заетост на хората с увреждания с цел по – ефективно социално включване и развитие.

Д-р Емилия Баева представи социалните услуги на Община град Добрич. 

Председателят на Управителния съвет на Фондация „Св. Николай Чудотворец“ Мария Методиева разказа историята на социалното предприятие „Чудната градина“. То е първото социално предприятие в град Добрич, в което работят младежи с интелектуални затруднения. Те произвеждат разсад за цветя, плодове и зеленчуци на 4 дка площ. 

Във форума участва и генералният директор на „Есетере България“ Пламен Николов, който представи успешното сътрудничество между местната власт и социално отговорния бизнес.         

Print Friendly, PDF & Email