01.10.2023

Община Добрич: Да засадим Коледна градинка от елхички

Всеки ще може да засади живото си коледно дръвче и при желание да го украси, да отбележи чие е и да се грижи за него в градския парк, уточняват организаторите

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници и в отговор на пожеланията на добричлии Община град Добрич кани всеки, който има желание, да участва в изграждането на „коледна градинка“, която ще бъде сформирана в Градски парк „Свети Георги“. 
Основната цел е да запазим живи празничните дръвчета, а не да ги отсичаме. Отглеждането на коледно дръвче дори с корен в саксия, вкъщи е доста трудоемко и специфично. Влажността, температурата и като цяло условията в затворени пространства не са подходящи за отглеждане на елха, която расте навън. Рязката промяна на температурите уврежда растителността, вследствие на което след кратко време игличките изсъхват, пожълтяват или директно опадат. Именно заради това, желанието ни е да запазим дръвчетата живи като ги засадим навън. 
В Коледната градинка всеки ще може не само да засади живото си коледно дръвче, но и при желание да го украси, отбележи и да се грижи за него. 
Обособената за градинка площ се намира в парка, където поддръжката ще е лесна по време на всички сезони. Желаещите да се включат в инициативата могат да се свържат за допълнителна информация с Христо Даскалов – главен експерт – озеленяване в Община град Добрич на тел.: 058/601207 или на ел. адрес: h_daskalov@dobrich.bg

Print Friendly, PDF & Email