07.07.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Община Генерал Тошево ще получи финансиране за ремонт на Каралийския кайнак

На специално събитие в София бяха обявени победителите в конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за реновирането на обществени чешми в България.
Конкурсът бе обявен на 22 март – Световния ден на водата, и се осъществи съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, имаше възможност да кандидатства с проект за реновирането ѝ.
Инициативата отбеляза голям интерес. В нея се включиха 54 общини, които предложиха 84 проекта. Петчленно жури класира 30 предложения за реновиране на естествени източници на минерална и изворна вода.
Общинската администрация в Генерал Тошево се възползва от възможността да кандидатства. Въпреки кратките срокове, екип, назначен със заповед на кмета, разработи проект, съобразно критериите за финансиране. Проектът е обвързан с историческата роля на чешмата за местните жители и значението ѝ като част от туристическия маршрут „По стъпките на Йордан Йовков“
 По този начин още едно емблематично за община Генерал Тошево място ще придобие нов облик. ДТ

Print Friendly, PDF & Email