23.07.2024

Общината и музеят в Тервел ще благодарят на дарители

Вечер на дарителите организират Община Тервел и Исторически музей и НЧ „Д. Дончев-Доктора“. Тя ще се състои на 19 септември в сградата на музея от 18 ч. Поканени са всички хора, които са дарили предмети за фонда на музейната сбирка през последните 2 г.
Организаторите от Община Тервел и Общински музей Тервел считат, че дарителството като акт на милосърдие е било основна движеща сила в изграждането на съвременна България. Като се започне от периода на Възраждането, възстановяването на страната след Освобождението, тежките години след двете Световни войни, та до днес. А през последните две години жителите на община Тервел доказаха, че „сговорна дружина планина постига“.
През този месец в общината се провеждат две мероприятия, посветени на 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България, 79 години от подписването на Крайовската спогодба и една година от обновяването на музейната сбирка в града.
На 22 септември от 10,30 часа на откритата сцена на площада празнична програма ще ни поднесат танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“.
Заповядайте!

Print Friendly, PDF & Email