26.02.2024

Областният управител участва в международна конференция

Гост на форума в Свищов, посветен на селското стопанство, бе Н.Пр. посланикът на арабска република Египет в България г-н Моайад Елдали
Областният управител Красимир Кирилов участва в международна юбилейна научно-практическа конференция на тема „Състояние и проблеми при управлението и развитието на селското стопанство“, която се провежда в Свищов, собщиха от пресслужбата на Областна администрация Добрич.
Форумът е организиран от катедра „Аграрна икономика“ при Стопанска академия „Д.А. Ценов“ и чрез престижната инициатива академичният състав отбелязва 35 г. от създаването на катедрата и 83-ата годишнина на Академията.
Гост на конференцията е Н. Пр. извънреден и пълномощен посланик на арабска република Египет в България г-н Моайад Елдали, сподели Кр. Кирилов. Той отправи приветствие към организаторите на събитието, в което отбеляза, че стремежът на екипът на Стопанска академия и в частност на преподавателите в катедра „Аграрна икономика“ допринася за този приоритетен за българската икономика отрасъл – селското стопанство. За да бъде конкурентоспособен отрасълът има нужда от квалифицирани аграрни икономисти, които ефективно да управляват земеделската земя, труда и капитала, подчертава в приветствието си Кирилов.
„Стопанска академия има установени контакти с Египет и сътрудничеството между нашето висше училище и египетски институции е добро. Миналата година студенти от Академията са били на учебна практика в рамките на договор с Университет „Суецки канал“ и във форума участва посланикът на Египет у нас, който също поздрави организаторите на конференцията. Целта на научния форум, е обмяната на идеи и постижения в аграрната икономика“ – сподели областният управител.

Print Friendly, PDF & Email