22.02.2024

Областният управител представи възможностите за инвестиции и бизнес Добричко пред посланика на Пакистан

Красимир Кирилов участва в конференцията „Агро фууд“, организирана от Търговската камара на Варна, ТПП-Добрич, Посолството на Пакистан у нас и Висше училище по мениджмънт

                Областният управител Красимир Кирилов приветства Н. Пр. посланикът на Пакистан у нас г-н Маруан Аийаш, който заедно с търговското аташе и дипломати бе в Добрич. Поводът за визитата на дипломата бе организираната от Търговската камара на Варна, Търговско-промишлената палата в Добрич, дипломатическата мисия на Пакистан и Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ първа по рода си конференция „Агро фууд“. Пред дипломата областният управител Красимир Кирилов представи възможностите за инвестиции и бизнес на територията на област Добрич. Развитието на селското стопанство с двата основни сектора – земеделие и животновъдство бяха представени пред азиатските гости от директора на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ инж. Десислава Иванова.

От своя страна Н. пр. г-н Аийаш с кратка презентация представи своята страна и сподели, че идеята на конференцията е да се намерят партньори на бизнеса в неговата страна. Участниците дадоха висока оценка на форума и изразиха готовност за подкрепа и сътрудничество с цел установяване на трайни партньорски отношения между бизнеса от България и Пакистан.

                В областта на образованието бе отбелязано, че предстои да бъдат установени връзки и партньорски взамиоотношения с две от най-престижните висши училища в Пакистан и Висше училище по мениджмънт. Ръководителят на ВУМ доц. д-р Тодор Радев връчи 10 стипендии за обучение на студенти от Пакистан във Висшето училище по мениджмънт, като изрази надежда броят на студентите, които ще изберат да се обучават в България да е по-голям.

Print Friendly, PDF & Email