19.04.2024

Областният управител Красимир Кирилов „респектирал“ незаконно нощес ромската махала на Каварна

Областният управител на Добрич – Красимир Кирилов, незаконно е бил нощес в ромската махала на Каварна „на проверка“, призна той самият пред репортер на rns. Действията му са грубо нарушаване на закони и правила, тъй като той има ангажимент да предаде сигнал за нарушаване на Изборния кодекс на съответните органи и сам пряко участва в изборите. Твърде вероятно е Красимир Кирилов да се опитва да повлияе на вота тъй като балотажът утре е между издигнатата от партията му ВМРО Елена Балтаджева и кандидатът на ГЕРБ Йордан Стоянов. За безобразието е уведомен и премиерът, сезирана е ЦИК.

В телефонен разговор с Красимир Кирилов, проведен в 14 ч. днес, той самият заяви:

„Бях с началника на полицейското управление в ромската махала на Каварна, защото получих сигнал. Нямам право по никой закон да ходя аз на такава проверка. Това е единствената проверка, която лично съм извършил по време на тази предизборна кампания и преди балотажа.“

За законността на изборите отговарят полиция, ДАНС и прокуратура. Защо Красимир Кирилов не е уведомил въпросните органи, а е хукнал сам из махалата, нарушавайки като длъжностно лице закона в полза на кандидата на партията му, не се знае.

Красимир Кирилов не можа да обясни защо той лично е бил в ромската махала и с присъствието си работи за Елена Балтаджиева, против Йордан Стоянов.

Какво точно мотивира областния управител – в качеството си на пръв от името на държавата в Добричко, да се намесва незаконно в изборния процес, също не е ясно.

Доколко обективна ще е напълно незаконно извършената проверка от Красимир Кирилов обаче, е ясно от сега.

За безобразното му поведение е уведомен премиерът Бойко Борисов.

Сезирана е и Централната избирателна комисия.

Glasove
Print Friendly, PDF & Email