06.04.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Областният управител: Ако не е наложително, не пътувайте!

В изпълнение на Заповед № РД-01-143/20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването на входно-изходните артерии на Добрич са изградени 6 контролно-пропускателни пункта
Областният управител и председател на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване Красимир Кирилов призовава жителите на област Добрич да ограничат движението си! Да напускат домовете си само по необходимост и да не предприемат пътувания извън града, ако те не са наложителни.
Припомняме, че със Заповед № РД-01-143/20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се въведоха нови ограничителни мерки срещу разпространението на заразата с коронавирус COVID-19. В изпълнение на заповедта на всички входно-изходни пунктове на областния град Добрич са изградени общо 6 контролно-пропускателни пункта. Такива има на вход/изход в посока Варна, Албена, Балчик, Генерал Тошево, Шумен и Силистра. Те ще функционират до второ нареждане. Обръщаме внимание, че, съгласно наложените ограничителни мерки, служители на реда ще спират пътните превозни средства. Към момента пътуванията са разрешени, ако са свързани с полагането на труд в населено място, различно от това по местоживеене и по здравословни причини на пътуващия или негови близки, както и при завръщане на настоящ или постоянен адрес. Причината за пътуване трябва да бъде удостоверена с документ за самоличност, удостоверение за настоящ адрес, служебна бележка от работодател или медицински документ. Пътуване, свързано с полагане на труд може да се удостовери и с копие на трудов договор до получаване на служебна бележка от работодател.
Кр. Кирилов призовава добруджанци да бъдат дисциплинирани, отговорни и търпеливи. „На всички кметове на общини Областният координационен щаб препоръча на провело се миналата седмица заседание, да създадат организация по обгрижване и зареждане на стоки от първа необходимост на възрастни хора в малките населени места. Уважаеми добруджанци, не проявявайте неблагоразумие и не бъдете безотговорни! Не предизвиквайте струпване на входно-изходните пунктове!“ – допълва Кр. Кирилов и припомни, че са преустановени посещенията на паркове, детски и спортни площадки.
На интернет страницата на Министерство на външните работи всеки може да получи актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света – https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/24914

Print Friendly, PDF & Email