14.04.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Областната администрация разпределя по общини маски и дезинфектянти

Лични предпазни средства и дезинфектанти, които осигурява Министерство на здравеопазването за гарантиране на изборния процес, бяха доставени в областна та администрация в Добрич. Съгласно хронограмата на Централна избирателна комисия, указанията по здравния протокол на Министерство на здравеопазването и ангажимента на областна администрация-Добрич, по организацията за провеждането на парламентарните избори, вр. изп. дл. областен управител Румен Русевн изготви график, по който започна предоставяне на лични предпазни средства и дезинфектанти на общините. Миналия петък ръкавици, маски, дезинфектанти за подове и повърхности и за ръце бяха дадени на община град Добрич, които за деня на вота ще ги предоставят на секционните избирателни комисии. Заедно с личните предпазни средства и дезинфектантите, общините получават и печатите за секционните избирателни комисии и за подвижните секционни избирателни комисии, както и кутии за поставяне на отрязъците на бюлетините и листи с кандидатите за народни представители.
Общо в област Добрич за изборите за народни представители на 4 април ще има 376 секционни избирателни комисии /СИК/. По общини броят на СИК е в община Балчик – 37, община Генерал Тошево – 47, община град Добрич – 129, община Добричка – 67; община Каварна – 31, община Крушари – 17, община Тервел – 32, община Шабла – 16.
Допълнително ще бъдат образувани подвижни секционни избирателни комисии на териториите на общините при заявени желаещи лица с трайни увреждания да упражнят правото си на вот, както и от граждани, поставени под карантина.

Print Friendly, PDF & Email