27.05.2024

Сред претендентите за кметското кресло има трима настоящи градоначалници и един зам. Номинираните от Общините Шабла и Добричко ще бъдат гласувани на следващото заседание на изпълнителния орган на столетницата

Националният съвет на БСП, който заседава в понеделник, утвърди 161 от номинациите на общинските организации на столетната партия за кандидат-кметове на предстоящите избори. Сред тях са тези за Добрич – на Георги Петков и за Каварна – Нина Ставрева.

Георги Петков е роден през 1962 г. в  Добрич. Семеен е, с две деца. Средното си образование е завършил в математическа гимназия в Добрич със златен медал. Висшето си образование е завършил във ВМЕИ Варна.
По професия е машинен инженер.
Работил е като директор на Общински център за ТНТМ – гр. Добрич,зам. генерален директор по търговски и технически въпроси на Младежка фирма „Орион“. От 1991 г. до 2009 г. е бил управляващ съдружник в „Спарг“ ООД. От 2010 г. до 2014 г. е бил Изпълнителен директор на „Индустриалинвест“АД.
Към момента се занимава с частен бизнес – управител на „Грейн Бонд“ ЕООД.


Нина Георгиева Ставрева е родена на 23 март 1976 година в гр. Варна. Завършила е  Икономическия университет в морския град. Магистър е по аграрна икономика и педагогика, лицензиран оценител на земеделски земи и недвижими имоти. От 1997 година работи в Професионалната земеделска гимназия „К. Тимирязев“ в Каварна като учител по икономически дисциплини. Членува в БСП от 2007 година, като от 2009 до 2011 г. е председател на Младежкото обединение на социалистите в Община Каварна. Член е на Националния съвет на МО през същия период. Нина Ставрева е била общински съветник в мандат 2011-2015, председател на Постоянната комисия „Духовни дейности – образование, култура и проблеми на младежта“. Омъжена, с две деца.
През последните 4 г. е кмет на Каварна.

НС на БСП утвърди и настоящият кмет на Генерал Тошево –  Валентин Димитров за втори мандат, както и Николай Ангелов за четвърти като независим, подкрепен от червената партия.

Валентин Димитров е роден в Генерал Тошево и е завършил Стопанската академия в Свищов, магистърска специалност  „индустриален мениджмънт”. 6 години е работил във Великобритания като супервайзър в земеделието, а от 2009 година до 2015 г. бе главен експерт по финанси в община Генерал Тошево.

Николай Ангелов е кмет на Балчик от 2007 г. Роден е на 26.12.1962 г. в гр. Балчик. Завършил е Висш химико-технологичен институт  гр. София със специалност инженер-металург.

Председателят на Общинския съвет на БСП в Крушари – Здравко Здравков е кандидатът за кмет на столетната партия.

Здравко Здравков е на 44 години, семеен с две деца. Има магистратура по социални дейности и по растителна защита – агроном. Занимава се с частен бизнес. Има фирма за търговия с торове, препарати и семена. Той бе кандидат за депутат на парламентарните избори през 2017 г.

За кметското кресло в Тервел ще се бори Пламен Желязков – настоящ зам.-кмет, след като титулярът си е дал отвод.

Пламен Желязков е роден на 10.07.1981 г. в гр. Добрич. Завършва средно образование в ПМГ „Иван Вазов“. Висше образование придобива в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов по специалността „Стопански и финансов контрол“.
Работил е като главен специалист „Финанси и управление на собствеността“ при Община Тервел, като специалист продажби в UniCredit Bulbank, директор на дирекция „Финанси ,счетоводство и управление на собствеността“ при Община Тервел, за кратко е бил депутат.

Предстои гласуването в НС на БСП на кандидатите за кмет на общините Шабла и Добричка, където конференциите на местните структури се провеждат тези дни.

Print Friendly, PDF & Email