01.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Нов вариант на COVID-19 е регистриран в Япония

Страната в момента се опитва да преодолее третата вълна на пандемията

Япония потвърди, че е регистрирала нов вариант на COVID-19, както и за огнище в миграционен център в Токио. Страната в момента прави опити да преодолее трета вълна на пандемията, предаде Ройтерс.

Новият вариант е открит при 91 случая в района на Канто в Източна Япония. Два от случаите са засечени на летища, съобщи днес главният секретар на кабинета Кацунобу Като.

„Може да е по-заразен от конвенционалните щамове и ако продължава да се разпространява вътрешно може да доведе до светкавичен ръст на случаите“, допълни Като.

Новият щам изглежда е „пристигнал“ от чужбина, но се различава от другите типове, които биват откривани спорадично в Япония, съобщи Националният инфекциозен институт.

Япония е съобщила за 151 случаи на варианти от Великобритания, Южна Африка и Бразилия. Установените случаи на COVID-19 са над 400 000, а починалите са повече от 7100.

 В неделя се очаква да пристигне и втората партида ваксини. В сряда Токио започна имунизационната програма с „Пфайзер/Бионтех“ на медицинските лица. Япония последна от Г-7 започна ваксинация.

dnes.bg

Print Friendly, PDF & Email