26.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Ново осветление в центъра на Шумен е сред първите задачи пред кмета Христов за 2023 г.

Няколко са важните задачи, които стоят на дневен ред пред ръководството на община Шумен през 2023-та. Първото, с което ще се заеме кметът Любомир Христов в началото на новата година, е уличното осветление в централната част на Шумен.
За недовършената работа и за краткосрочните задачи пред общината говори на заключителната си за годината пресконференция днес кметът Христов.
„В началото на годината сме поканили експерти да огледат осветлението в центъра. То трябва да се подмени – не е подходящо и няма ефект на осветление, а едно мъждукане на някакви лампи. Освен това харчим много електроенергия, тъй като осветителните тела вече са много стари“, каза кметът. Подмяната на осветление се предвижда, освен за бул. „Славянски“, така и за булевардите „Плиска“ и „Велики Преслав“ и за района около Летния театър и Младежкия дом. Средствата ще се заложат в общинския бюджет.
„В първите дни на новата година ще ви представим и проекта за покрит басейн и ще подготвим обществената поръчка за строителството му. Също така ще продължим и с покриването на река Енчова“, каза още Любомир Христов.
Най-големият и скъпоструващ проект на общината за 2023-та годна си остава ремонтът на уличната мрежа с изтегления 20-милионен банков заем.
Той благодари на журналистите за съвместната работа: „Бяхте обективни. Когато трябваше ни критикувахте, но въпреки това ни помогнахте да си свършим работата“.

Print Friendly, PDF & Email