29.01.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Новото ръководство на полицията обяви приоритетите си

Опазването на реда в малките населени места и работа с рисковите групи са основните приоритетите в работата на областната дирекция на МВР в Шумен под ръководството на новия директор. Това съобщи самият той при официалното му представяне.
„На второ място искам да акцентирам по отношение на намаляване на пътния травматизъм, както на територията на града, така и по общинската и републиканска пътна мрежа. Тук е мястото да кажа, че ще разчитаме на гражданската съвест на нашите жители. Получаваме регулярно сигнали. Аз лично оценяват високо будната съвест на гражданите да ни уведомяват, да ни сезират за нарушения, които те самите констатират, виждат, имат и знаят начина, по който ние можем да бъдем уведомявани, за да вземем отношение по въпроса“, каза ст. комисар Георги Гендов, директор на ОД на МВР–Шумен.
Борбата с наркотиците и и такава срещу престъпленията с акцизни стоки също ще продължат в криминалното направление.
„Друг акцент в работата на криминалното направление е противодействието на измамите във всякакъв вид, пълната им палитра, като основен акцент ще бъде поставен върху телефонните такива. Мисля, че последната една година превенцията е на изключително добро ниво“, каза комисар Веселин Райнов, зам.-директор на ОД на МВР – Шумен.
Новото ръководство ще продължи да подкрепя и активната работа срещу битовата престъпност.

Хванаха дрогиран шофьор в село Ивански
Хванаха дрогиран шофьор в село Ивански. Това съобщиха от ОД на МВР – Шумен. Около 15:30 часа в понеделник на ул. “Чавдар“ е спрян за проверка водач на лек автомобил. Зад волана бил 18-годишен местен жител. Шофьорът бил тестван за наркотици, отчетена била положителна на амфетамин проба. 18-годишният отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление е образувано бързо производство.

Print Friendly, PDF & Email