07.12.2023

Новоизбраните съветници в Нови пазар, кметът на общината и кметовете на кметства положиха клетва

На тържествена церемонията вчера новоизбраните общински съветници в община Нови пазар, кметът на общината Георги Георгиев и кметовете на кметства положиха клетва да защитават интересите и да работят за благоденствието на жителите на общината.
Тържествената сесия бе водена от областния управител проф. Добромир Добрев, който поздрави избраните кметове и съветници и им пожела успешен мандат за просперитета на община Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на Областна управа.
Кметът на общината Георги Георгиев, който получи доверието на избирателите за втори пореден път, благодари на жителите на общината за подкрепата. „От решенията, които ще вземем през следващите четири години, зависи с каква скорост ще се развива Нови пазар, за да направим града ни едно по-добро място за живеене“, заяви Георги Георгиев. Той постави важни за града и общината приоритети – използване на различни финансови инструменти за решаване на проблемите, увеличаване на собствените приходи, привличане на средства от Европейския съюз през новия програмен период, открито управление в постоянен диалог с гражданите при решаване на важни въпроси.
Кметът на общината отправи призив към всички избрани общински съветници да работят заедно и обединени за бъдещето на Нови пазар. Областният управител проф. Добромир Добрев връчи на новоизбрания кмет на общината символа на властта – кметската огърлица.
Председателят на общинската избирателна комисия Десислава Маринова връчи удостоверенията за избор на общинските съветници и кметовете.

Print Friendly, PDF & Email