26.02.2024

Нинова съзира в сглобката образа на „триглава ламя“

„Некоалицията“ е „триглава ламя“, чиято цел е единствено разпределяне на постове и пари, без да се интересува за важните за държавата неща.

Това коментира възмутено в парламентарните кулоари лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като депутатите взеха нова половинчасова почивка, след като извънредно проведената Комисия по енергетика не успя да реши нищо по отношението на отпадането на дерогацията за внос на руски нефт. 

„Хубав празник е днес, но лош ден за парламента и държавата. Виждате, с втора почивка блокират работата на парламента, защото се договарят за постове и пари. Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безобразие се превръща в агония за цялата държава. Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат цялата държава“, коментира Нинова, според която този път ставало дума за делене на постове в регулаторите.

Соцлидерът припомни и прогнозата си, направена преди седмица – че затишието в „сглобката“ е само временно, което се оказа вярно.

„С 8% ще променят конституцията“, продължи тя и отсече – не трябва безобразията, случващи се в парламента, да се пришиват и на БСП.

Print Friendly, PDF & Email