19.06.2024

Националният съвет на БСП прие листата с кандидатите за народни представители от Добричка област за 50-ия Парламент без забележки

„На заседанието на Националния съвет на БСП в събота листата с кандидатите за народни представители за 50-ия Парламент, представена от Областния съвет на БСП-Добрич, бе приета без забележки или корекции. Така че с тази листа започваме предизборната кампания”, каза народният представител Мая Димитрова след заседанието.
Областният съвет на БСП-Добрич, подреди на специално заседание листата с кандитатите за народни представители от Добричка област. На първо място е Мая Димитрова, народен представител. Втори е Павлин Росенов – общински съветник от БСП в Ген.Тошево, магистър-фармацевт. Третото място е гражданска квота, която ще попълва от Националния съвет на БСП. Четвърта е Мария Кирякова, председател на БСП в Каварна, общински съветник, магистър-фармацевт. Пети е Стоян Люцкаков, председател на Областния съвет на БСП, общински съветник. Шести е Антон Стоянов, председател на БСП в Тервел, общински съветник, учител. Седми е Деян Димитров от Шабла, треньор по шах. Осма е Маринела Балчева, общински съветник от БСП в община Добричка, работи в земеделския сектор. Девети е Иван Костов от Добрич, управител на фирма за трудова медицина, ескперт по транспорта. Десети е Боян Саркизов, председател на БСП-Добрич, общински съветник.
„На заседанието в събота беше приета и предизборна платформа на БСП за участие в извънредните парламентарни избори на 9 юни. Мотото е „Достойна България в мирна Европа. Акцентът в нея са продължаване на основните политики на БСП –икономика, образование, здравеопазване, както и в социалната сфера”, каза още Димитрова.
Кристиян Вигенин, проф. Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов, Гергана Алексова, Сабина Петканска, Велизар Енчев и др.са в листата на коалиция „БСП за България” за предстоящите на 9 юни избори за Европейски парламент. Участието на жени в нея е 40 %. ДТ

Print Friendly, PDF & Email