27.05.2024

Народно читалище “Христо Смирненски 1946” Варна организира конкурс за илюстрация на приказка под мотото: “Сплотени сме по- силни”

В навечерието на празниците 24 май Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и 1-ви юни денят на детето , НЧ “Христо Смирненски 1946” гр.Варна, кв.Трошево бл.49 организира конкурс за илюстрация на приказка, басня или легенда, под мотото: “Сплотени сме по- силни”. В конкурса могат да участват деца и ученици от 3 до 18 годишна възраст.
В края на месец април тази година приключи националният конкурс “Мисля за бъдещето ти, Земя”. Участниците бяха от различни възрастови групи от цялата страна. Бяха раздадени следните награди първа награда получи Пламен Глогов от гр.София, втора награда замина за гр.Асеновград при Димитрина Иванова, а две трети награди при Вероника Евлогиева 9 г. от гр.Казанлък и Йово Иванов 12 г. от гр.Шумен. Колективни награди за участие получиха учениците от 1-ви “Б” с класен ръководител Радка Николова и 4-ти”В” с класен ръководител Теменужка Михалева от ОУ “Добри Чинтулов” гр.Варна
По повод 9 май–Денят на Европа, ученици от школата по английски език към читалището, с ръководител Мирослава Алексиева, изготвиха презентация и представиха иновациите в областта на образованието, науката и технологиите, достъпни за младите хора на Европа.
В лятната занималня “Знам и мога” даваме възможност за изяви на децата в открити творчески практики в театрална школа “Пук”, пленери на открито, да демонстрират музикални и певчески възможности, а в “Сладоледената читалня” имат възможност да общуват с любими герои, да разказват и да проявяват писателски способности.
С дългогодишният си опит, утвърдени традиции и добри практики в дейността си, НЧ “Христо Смирненски 1946” гр.Варна, продължава да работи за ограмотяване и образованост на младите хора, да ги въвежда в света на изкуството, да ги прави съпричастни в изучаване на българския фолклор и култура. Целта е да откриваме таланти в различните области и да стимулираме тяхното развитие.

Print Friendly, PDF & Email