06.07.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Нарекоха Костадинов – „Копейкин“ в парламента, той се засегна и се стигна до сблъсъци в НС

Размяна на реплики между Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ и Костадин Костадинов от „Възраждане“ доведе до напрежение в пленарната зала по време на дебатите по промените в Закона за досиетата пред очите на децата, които бяха гости в парламента вчера.
Това стана и причина заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин да обяви 30-минутна почивка до 12.00 ч.
„От този разширен дебат няколко неща станаха ясни. Г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, а тези, които му останаха ги обърна в евро. Ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите“, тези думи на Искрен Митев от парламентарната прибуна предизвикаха безредици.
Костадинов отправи словесна заплаха за агресия към Митев от трибуната и го нарече „тъпак“. Отиде при него на мястото му, а Митев го дръпна за вратовръзката. Така в пленарната залата се стигна до спречкване между двамата и членове на парламентарните им групи. Намесата на квестори предотврати по-сериозни сблъсъци.
Ситуацията ще бъде разгледана на председателски съвет, обяви след почивката на депутатите Вигенин.
По-късно депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев се извини от трибуната на парламента на децата и на зрителите за сцената, която се разигра. Преди това той разговаря и с председателя на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов в стаята на групата.
Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-добрият момент да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели, каза Искрен Митев по-късно от парламентарната трибуна. На първо място искам да поднеса извинения на децата, на зрителите, които станаха свидетели на тези грозни прояви, в които и аз взех участие, и разбира се, да се извиня, ако по някакъв начин моето поведение е допринесло тази агресия да се разпространи по този начин, заяви той.
Преди това след разговор с Костадинов, Митев каза пред журналисти, че не му се е извинил, предаде БТА. Мисля, че тези неща първо трябва да се решат между нас, а не пред очите на децата и на всички зрители, коментира той. Просто исках да му кажа, че не съм съгласен с твърденията, които той направи. Той иска да се извиним. Аз пак твърдя, че ще се извиня за нещата, които смятам, че заслужават извинение, посочи депутатът от ПП.
Искрен Митев коментира, че за него е притеснително, че Костадинов се е разпознал в думите от трибуната по време на дебата. „Той тръгна към мен, тръгна да ме обижда, аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало“, разказа Митев. По думите му, всеки достоен човек трябва да избягва по този начин да се държи.
„Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал вратовръзката – за това, бих се извинил“, каза Искрен Митев. А дали би се извинил и за думите си, Митев отговори, че от „Възраждане“ много пъти ги провокират с различни теми – декларации, твърдения за еврото, за ваксините. Когато някой открито изказва от трибуната неща, които противоречат крайно с реалността и накърняват достойнството не само на нашите избирателите, но и на хората, които са останали в България, това не мога да простя, каза той.

Print Friendly, PDF & Email