21.02.2024

Напук на Ставрева, болницата в Каварна си купи с дарени пари реаномобил

Другарката, която трудно схваща, че общинската болница би трябвало да се субсидира от Общината, предпочете да си купи служебен джип за 80 000 лв.

Общинската болница в Каварна има свой реаномобил. Линейката, оборудвана с апаратура за животоспасяващи дейности е купена изцяло от дарения на местния бизнес и хора, след като кметът Нина Ставрева предпочете с парите на данъкоплатците да си купи втори служебен автомобил, а не линейка.

Очаква се днес регистрираният и брандиран реаномобил да пристигне в болницата в Каварна и да служи за спасяването на човешки животи.

Припомняме, че през последните 3 г. общинското здравно заведение системно информира принципала си, че няма специализиран автомобил. За това време кметът Нина Ставрева не само не отпусна исканите 12 000 лв. за закупуване на линейка, но и системно не изплаща субсидията на болницата, защото не й я дължала. Другарката така и не успя да осмисли, че щом болницата е общинска, то общината трябва да се включи в издръжката. Кандидатката за втори мандат отказа и да изпълни решение на ОбС за своевременно изплащане на общинската субсидия.

Вместо това Нина Ставрева нагло си купи лъскав джип – за 80 000 лв., който се явява втората й служебна кола. Преди година, в края на декемви същата поиска актуализация на бюджета за „представителните й нужди“ в размер, достатъчен да се купи линейка.

Приносът на Нина Ставрева към линейките за болницата е щастливото й позиране по време на церемонията, на която международната хуманитарна организация INTERHELP дари оборудвана линейка на общинската болница в градчето. Автомобилът обаче е предназначен за транспортиране на пациенти в тежко състояние на далечно разстояние и е неприложим за спешните случаи, с които лекарите в Каварна се сблъскват ежедневно.

На фона на пълната абдикация на Община Каварна и лично на кмета Нина Ставрева от дейностите на общинската болница, благородни местни хора събраха двойно повече пари от необходимите за линейка. Именно благодарение на тях в района вече ще има реаномобил.

Print Friendly, PDF & Email