15.04.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Направиха първа копка на паметник на загиналите мотористи

Първата копка в памет на загиналите мотористи е факт. Започна изграждането на монумента на загиналите мотористи, който ще се намира на панорамната площадка в „Галата“, а първата копка за фундамента беше направена в събота – 27 март, съобщава moreto.net.
Автор на идеята е Красимир Симеонов от мотоклуб „Stormbringers, а с каузата са ангажирани членове на мотоклубовете в Североизточна България.
За реализацията на проекта бе открита сметка за дарения. Паметникът ще бъде осветен с бяла светлина. В дните, в които има загинал моторист, ще бъде осветяван в червено. На избраното място монументът ще се вижда от почти цяла Варна и когато светне в червено, ще дава една червена светлинка за всички по-млади мотоциклетисти.
„Животът не е в това да се криеш, докато отмине бурята. Смисълът е да минеш през нея!“. Този текст ще бъде вписан в паметната плоча, която ще бъде поставена в основата на монумента. Негов автор е писателят Красимир Симеонов. Автор на проекта за монумента е архитект Стефан Коев от мотоклуб „Brothers in the wind“.
„Ние, хората на мотори – хората с бензин в кръвта – решихме да изградим паметник в памет на загиналите наши братя и сестри, паметник в името на живота, който ценим като най-скъп дар!“, сподели в края на миналата година Симеонов.

Print Friendly, PDF & Email