24.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Направиха първа копка на новия довеждащ водопровод на Шумен

Започна строежът на новия довеждащ водопровод на Шумен. На церемонията по първата копка днес присъстваха управителят на ВиК-Шумен Емил Томов, зам.-кметовете Росица Антонова и Боян Тодоров.
„Вече имаме две разрешения за строеж – за част от канализацията на Шумен и за част от водопровода на Шумен. Пред завършване е и Пречиствателната станция за питейни води. Надявам се скоро да започне работата по изграждането на довеждащия водопровод. Пожелавам всичко да мине гладко и в срок”, каза Емил Томов.
Ръководителят на звеното за управление на проекта Надежда Петкова обясни, че строително-монтажните работи ще приключат до 15-ти декември тази година.
„Можем да кажем, че започваме същинската работа по проекта. Имахме доста затруднения с обществените поръчки, имаше обжалване, което наистина създаде ситуация да напреднем във времето по отношение на административния договор. Искам да благодаря на всички, които помогнаха в този процес да стигнем до тук и да имаме куража до края на тази година да успеем да приключим със строително-монтажните дейности по всички обекти“, заяви Петкова.
Новият водопровод трябва да е готов до края на 2023-та. Той е част от големия проект за подобряване на водния цикъл на Шумен, който е на стойност 126 млн. лв. и включва също изграждане на пречиствателна станция за питейни води, подмяна на канализация, ремонти на помпени станции в Шумен, както и ВиК обекти в Нови пазар.
Днешната първа копка бе за два от обектите в проекта – „Изпълнение на основен ремонт на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Шумен“ и „Канализационна система на гр. Шумен“.

Print Friendly, PDF & Email