01.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Наказаха с 2 г. затвор и 5 000 лв. глоба наркоразпространител от Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Варна и 32-годишния Недялко П. от Варна. На 13.09.2020 г. той държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества марихуана, метамфетамин и екстази на обща стойност 103,48 лева.  

На същата дата Недялко  разпространил част от кристалното вещество – метамфетамин, запечатано в пликче на друго лице.

Престъплението е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за същото престъпление.

Пред съдебния състав 32-годишният мъж заяви, че признава вината си, наясно е с последствията от споразумението, което е подписал доброволно и се отказва от по-нататъшното разглеждане на производството по общия ред.

Варненският окръжен съд прецени, че внесеното споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство прекратено.

Недялко П. прие да търпи наказание 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим и глоба в размер на 5 000 лева.

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

Съдът преведе в изпълнение и наказанието на Недялко П., наложено с присъда от април 2020 година, с която той е осъден на 1 година и 10 месеца затвор, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок от 4 години, както и наказание глоба в размер на 2 500 лева.

varna24.bg

Print Friendly, PDF & Email