27.05.2024

„Най-добрият кмет на БСП“ не стигна до балотажа

Скандалната Нина Ставрева остана трета, след като се самономинира за кандидат-кмет, не помогнаха и снимките с Кирил Добрев в кабинета й, но пък ще подкрепи новата звезда на „суджуците“ Елена Балтаджиева

Скандалната Нина Ставрева остана трета на изборите за кмет в Каварна при проведените избори в неделя. Госпожа-другарката, която на част от партийните събрания се самономинира за втори мандат от БСП, претърпя разгромяваща загуба, след като не се добра дори до балотаж. За по-достойното представяне на действащия кмет на Каварна не помогна дори ухажването на зам.-председателя на столетната партия Кирил  Добрев.

През четиригодишното управление на Ставрева госпожа-другарката изтърпя различни отношения от страна на избирателите и съпартийците си. От безмерната радост, че е сменила на кметския стол дългогодишният градоначалник Цонко Цонев, през разочарованието, че възвърна махленския имидж на доскорошната рок-столица, през открито безразличие, до надежда да „се разкара, какъвто и да беше Цонко – за всички беше по-добре“. Социалистката Нина, която беше първа на съборите на Бузлуджа, а брат й влачеше и няколкомесечното си бебе на върха, пременено в червено с надписи “Моята първа Бузлуджа“, реално подчини обществения финансов ресурс на един от „бандата на сервитьорите“ – местния онбашия Валентин Николов – Цуци. Същият, макар и без образование, беше парламентарен съветник на вече подсъдимия бивш депутат от ГЕРБ-Добрич – „суджука“ Живко Мартинов.

Непосредствено преди изборната кампания и по времето й в кабинета на скандалната Ставрева неколкократно бе лично зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Въпреки фактите за безбройните й простъпки, за разследванията, актовете от различни контролни финансови институции, вторият на „Позитано“ въодушевено разясняваше: „Нина Ставрева е кметът – гордост на БСП! Тя трябва да спечели!“. Визитациите из кабинета й бяха онагледени със съответния снимков материал, от който се виждаха щастливо прегърнати другарите Ставрева и Добрев.

Към днешна дата любимката на Цуци, която загърби общия устройствен план на Каварна, лишавайки местните хора от адекватно експлоатиране на недвижимата им собственост, е обект на серия проверки в КПКОНПИ, Специализираната наказателна прокуратура и Националната следствена служба.

Госпожа-другарката е с разклатено бъдеще, в края на което прозират белезници. Именно това надделя за избора на „втори състезателен кон“ от страна на Цуци в лицето на Елена Балтаджиева. Не случайно именно тя стигна до балотаж с кандидата на ГЕРБ-Каварна – Йордан Стоянов.

Най-неприятното в седмицата преди балотажа е ширещия се слух, че Ставрева е в договорка да подкрепи със скромния си ресурс Елена Балтаджиева за кмет срещу зам.-кметското място. В основата му е фактът за еднаквата близост между двете „състезателни кобили“ и Цуци. Ако Балтаджиева победи на балотажа в неделя, това означава, че всичко в Каварна ще си остане по старому и единственият, който ще усвоява паричния поток, всички останали ще бъдат подчинени на личния му интерес.

Print Friendly, PDF & Email