16.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Над 8000 заявки от румънски туристи за почивка по Великден на Северното черноморие са анулирани

Туристическите обекти по са готови за откриването на летния сезон на 1 май
Над 8000 заявки от румънски туристи за почивка по Великден на Северното черноморие са анулирани – съобщи председателят на Браншовата асоциация на хотелиерите и рестораньорите в Добричка област Димитър Димитров. Според хотелиери, може и да са около 10 000. „За разлика от друга година, има много записвания от българи. Те все още вървят и зависят и от това какво ще е времето пред почивните дни” – добави той, но посочи, че в края на миналата седмицата са направени над 500 заявки от българи за празничните пакети за почивка. Те предпочитат Балчик, курортното селище Кранево, село Топола в община Каварна.
„Все още не е решен въпросът за отпускането от държавата на 35 евро на седалка за чартърните полети. А този въпрос е важно да се реши докъм 10 юни, за да може да се подкрепи предстоящия летен сезон” – смята браншовикът.
Туристическите обекти по Северното черноморие са готови за откриването на летния сезон на 1 май, както беше оповестено – категоричен е Димитров. „Около 30-40 процента от обектите ще отворят. При нас това не е ставало никога толкова рано. Отваряме за Великден, събираме част от персонала, после следва малко пауза и започваме към 10-15 юни” – добавя той.
Около 300 от заетите в бранша в Добричка област са пожелали да се ваксинират. Кадри за посрещането на гости по великденските празници има. „Колегите казват, че разполагат с хора, които са запазили по мерките, а те са с опит и стаж” – обяснява Димитров.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email