23.07.2024

Мотоциклетисти от Добрич ще почетат паметта на загиналите си колеги

За четвърта поредна година BMM (Българска мотоциклетна медия) и социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори”, инициират отбелязването на Ден в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти.

По традиция този ден се отбелязва в третата неделя на м. септември и през тази година ще е на 15 септември.

В град Добрич, началото ще бъде поставено в 13:00 часа в двора на храм „Света Троица“ , където пред паметника на загиналите по пътищата ще бъде отслужен молебен за загиналите мотористи.След богослужениетомотоциклетистите ще тръгнат към лобните места на загиналите си приятели и съмишленици, където ще поставят венци и ще отдадат почит. 

Този ден е „черен ден“ за мотосредите и техните близки, и провеждането му е и апел към всички участници в пътното движение за по-голяма толерантност и отговорност.  

Мотоколоната ще премине през следният маршрут: църква Света Троица – ул. Васил Левски – ул. Хан Аспарух – бул. Добричка епопея – бул. Трети март – околовръстен път 97 – бул. Добруджа – околовръстен път 97/71 – ул. Войвода Димитър Калъчлията – бул. 25 Септември – околовръстен път 97 – бул. 25 Септември – ул. Простор – Гробищен парк – ул. Простор – бул. 25 Септември- бул. Трети март – ул. Сан Стефано – ул. Св.Св. Кирил и Методий – ул. Райко Даскалов. Очаква се временно затрудняване на движението по това трасе, като организаторите апелират гражданите за разбиране, имайки предвид характера на провежданото мероприятие. 

15 Септември е и светла дата за Добрич и региона. Мотообиколката ще завърши на паметника на Генерал Колев, за да се отбележат 156 години от рождението на великия българин.

Print Friendly, PDF & Email