18.04.2024

Младежи биха известен украински музикант във Варна

Crime, violence and bullying concept with hooded criminal person, selective focus on fist

Младежи нападнаха известен украински музикант във Варна, съобщава Нова телевизия.

19-годишният Кирил Роховец, по-известен с псевдонима Орфи, уверява, че с нищо не е провокирал нападателите.

Нападението е било извършено в края на февруари в центъра на морската столица, като пострадалият твърди, че са му били нанесени множество удари – един от които в лицето, вследствие на което е бил счупен носът му.

Кирил Роховец е роден в Украйна и се занимава с музика от най-ранна детска възраст. Бил е канен в някои от най-известните телевизионни предавания в Русия, Казахстан, Украйна и Беларус.

Преди година младежът бяга от войната в Украйна в търсене на по-сигурно място. „Мислех, че ще намеря сигурност в България, защото моите родители и приятелите ми казваха, че тук е безопасно за нас“, обясни той.

В деня на случилото се обаче Орфи се прибирал към дома си, когато бил нападнат от двама тийнейджъри на около 15 години. Той заяви, че момчетата са били видимо пияни и са започнали да го удрят.

„Бях шокиран, но успях да изляза на улицата и спрях първата кола на пътя. Когато го направих и шофьорът излезе от колата, момчетата се уплашиха и избягаха“, разказа потърпевшият.

Малко по-късно последвала и втора атака, като този път той започнал да записва видео, което да покаже на полицията.

При нападението украинецът бил повален на земята и ударен в лицето. В този момент обаче минал патрулен автомобил на полицията, а малко по-късно пристигнала и линейка. След инцидента нападателите са отведени в районното управление. По данни на МВР те са познати на полицията. Тъй като са непълнолетни, е сигнализирано до родителите им. Назначени са съответните експертизи и прокуратурата работи по случая.

Print Friendly, PDF & Email