07.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

МК ВМРО (ГЕРБ и СДС)-Балчик: „Твърдо решени сме да подобрим здравеопазването в община Балчик“

Водачите на листата на МК ВМРО (ГЕРБ и СДС) представиха основните си приоритети в сектор „Здравеопазване“

На 11.10.2019 г., в щаба на Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ и СДС) водачите на листата Атанас Атанасов, д-р Маргарита Калинова и Димитър Николов споделиха, че получават тревожни сигнали от жители на цялата Община, че Коалицията възнамерява да закрие МБАЛ Балчик.

Здравеопазването е основен приоритет за всички кандидати от листата. Д-р Калинова пое ясни ангажименти за подобряване достъпа до здравеопазване; запазване на болницата – разширяване на дейността ѝ и подобряване на сградния ѝ фонд и оборудването; полагане на усилия за връщане на местните утвърдени лекари-специалисти, привличане на млади и утвърдени лекари и сестри с придобити специалности; подобряване на комуникацията между спешния кабинет, болницата и медицинския център; улесняване на разкриването на зъболекарски кабинети по селата.

„Средства за здравеопазване в общинския бюджет винаги ще се намерят, но не е редно да се разчита само на Общината. При добър мениджмънт ще се увеличат приходите за НЗОК и ще се облекчи общинския бюджет“, уточни д-р Калинова. 

„След повече от 25 години опит в управлението на хора, знам, че добрият екип е гаранция за свършена работа. Затова залагам на изявени професионалисти и експерти и ще изградя качествен и сплотен екип, който да решава бързо и прозрачно възникналите проблеми“, заяви Атанас Атанасов, кандидат за кмет на община Балчик.

Димитър Николов, трети в листата на местната коалиция, заяви позицията си: „За да се развива Общината, освен ясни приоритети, имаме нужда от увеличение на събираемостта на местните данъци и такси. Твърдо сме решени да подобрим контрола и да използваме всички законоустановени средства за увеличаване на приходите в общинската хазна.“

Print Friendly, PDF & Email