23.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Митрополит Йоан извърши Свето кръщение на деца в Голямата базилика

Масово кръщене в Голямата базилика в първопрестолна Плиска. В лоното на православието бяха въведени 10 деца и 19-годишната Денислава. Светото тайнство Кръщение извърши Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Кубрат от Русе, на година и 10 месеца беше най-малкият, който прие Христовата вяра, а заедно с него бяха семейството му и кръстникът – Светослав.
“Чрез тайнството Свето Кръщение човек получава божия благодат, като се кръщава в името на Троичния Бог и става член на Светата Църква. Става християнин, отказва се от делата на дявола и се съединява с Христос. Веднага след това получава тази благодат и дар на Светия Дух, печатът и дарът на Светия Дух – светото тайнство миропомазание”, каза за същността на тайнството Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Провеждането на масово кръщене в Голямата базилика вече е традиция. И тази година всички, приели християнската вяра получиха подаръци от Община Каспичан – медальон с розетата от Плиска, бурканче пчелен мед и грамота.
ТВ Шумен

Print Friendly, PDF & Email