16.04.2024

Митничари задържаха на ГКПП „Крушари-Добромир” над 100 000 къса цигари, укрити в перални машини

Митничари задържаха на ГКПП „Крушари-Добромир” над 100 000 къса цигари, укрити в перални машини, съобщават от Агенция „Митници“.
Митничарите са задържали 5138 кутии цигари в перални машини, превозвани с два товарни микробуса. Тютюневите изделия са открити при съвместни действия със служители от Гранично полицейско управление-Генерал Тошево. 
На 13 декември двете превозни средства с българска регистрация пристигат на ГКПП „Крушари – Добромир“ в посока от България към Румъния на път за Германия. Микробусите са били натоварени с общо 6 употребявани перални машини.
По подаден сигнал от служители на Гранична полиция на пункта за установени тютюневи изделия, митническите служители предприемат действия по компетентност. Извършена е щателна митническа проверка на товара и превозните средства, които са ескортирани до ТД „Митница”-Варна.
При проверката митническите инспектори откриват  общо 102 760 къса цигари, укрити във всяка от превозваните перални машини. Тютюневите изделия от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.
Установено е, че цигарите са собственост на двама пътници, придружавали в микробусите всеки  шофьор. Срещу нарушителите, български граждани, са образувани административно-наказателни производства. Работата по случая продължава.ДТ

Print Friendly, PDF & Email