15.07.2024

Министър Ананиев подкрепи програмата на кандидата за кмет на Добрич Надежда Петкова

Програмата на кандидата за кмет от местна коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова показва изключителния професионализъм и познаване на проблемите на град Добрич. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той бе в града за откриването на новия модерен 32-срезов компютърен томограф, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Надежда Петкова благодари на премиера Бойко Борисов и на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за това, че болницата в Добрич вече има такава модерна апаратура, която дава възможност пациентите да бъдат диагностицират и лекувани успешно в Добрич.

„В моята програма като кандидат за кмет съм позиционирала конкретни теми, за да подкрепим, както нашата болница, така и двата консултативно-диагностични центъра. Трябва да направим така, че да имат добра медицинска апаратура, но също и медици, специалисти“, посочи кандидатът за кмет. Тя е водила разговори с министър Ананиев за възможността болницата да получи лапароскопско оборудване.

В Добрич да има филиал на Медицинския университет-Варна е друга задача, която Надежда Петкова си е поставила и вече е предприела конкретни стъпки. „В тази форма аз виждам не само подкрепа за осигуряване на кадри за болницата и двете ДКЦ-та, но и мащабен проект, чрез който младите хора ще могат да водят практиката си в детските ясли и градини, в пенсионерските клубове и социалните обекти.

„Предложенията на Надежда Петкова  по отношение на решаването на проблемите с човешките ресурси съвпадат с политиката на Министерство на здравеопазването. Нейните предложения са реалистични и осъществими. Когато бъде одобрен бюджетът за 2020 година, можем да обсъдим как да се закупи нужната за болницата апаратура“, каза министър Ананиев.

„Независимо, че болницата е мажоритарна държавна собственост, тя трябва да бъде припозната от местната власт. Трябва да бъде подкрепена категорично, по един или друг начин“, заяви Надежда Петкова.

„За да има достъпно и висококачествено здравеопазване, е необходимо да се инвестира в сектора. Както и премиерът Бойко Борисов подчерта, здравеопазването е водещ приоритет. За целта трябва да се инвестира в съвремена апаратура, в съвремени форми на лечение“, каза министър Ананиев.

„Общината трябва да бъде активна, а не да абдикира от проблемите в здравеопазването“, каза Надежад Петкова. Тя изрази убедеността си, че в подкрепа на качественото здравеопазване в Добрич може да се търси и европейско финансиране, за да се подкрепят доболничната и болничната помощ в града, а граждани на Добрич да се чувстват спокойни, че тук могат да се лекуват.

Print Friendly, PDF & Email